Scheidsrechter

Frank de Jong

Accommodatie

Onbekend

ARKEL –  Fel, fanatiek en voetballend met vertrouwen. Het bracht onze tegenstander DFC vandaag bijna de winst. Met hangen en wurgen sleepten we er dankzij twee goals van Jesse nog een gelijkspel uit.

Gelukkig staat onze vertrouwde keeper Tomas weer tussen de palen; met dank aan invallers Jeremy en Max. ASV 2-speler Tony van ’t Hart ondersteunt ons vandaag ook weer.
Het Dordtse DFC lijkt vooral te bestaan uit tweedejaars spelers. Veel stevig gebouwde kerels die dankzij hun postuur en verbale geweld, ze jutten elkaar fel op, onze jongens imponeren. Desondanks zijn de eerste minuten voor ons. Siep probeert het met een schot op goal, maar de keeper staat z’n mannetje. Een pass van Miguel wordt opgepikt door Tomas die vanaf rechts een fraaie voorzet aflevert op Jesse; zijn schot gaat jammer genoeg net naast.

Dorpsjongens
Dan is het DFC die het initiatief neemt. Een eerste voorzet zeilt hard voorlangs maar daarna is het de Dordtse technisch vaardige rechtsbuiten die drie van onze spelers verrast. Dankzij zijn schijnbewegingen slaagt hij er in te schieten en de bal vliegt met een boog over onze kansloze keeper Tomas, 0-1. De mannen vieren hun voorsprong fanatiek en het lijkt daarna ASV te zijn die in de schulp kruipt. Stadse mannen voetballen tegen dorpsjongens en de ASV-ers lijken voorzichtiger te gaan spelen bijna bang om de tegenstander aan te pakken. Dat leidt even later tot halfzacht ingrijpen van onze linksback. Binnen de ‘16’ probeert Youri dit te herstellen, maar zijn ingrijpen leidt tot een terecht gegeven penalty met een 0-2 achterstand tot gevolg. Het zal toch niet gebeuren..
Net voor rust schiet Jesse een vrije trap hard richting de DFC-doelman, die de bal wegstompt. Er is geen ASV-er alert om de afvallende bal op te pikken.
Het is overigens wel verbazingwekkend te merken dat meegereisde Dordtenaren ‘genieten’ van een doos lachgaspatronen met bijbehorende ballonnen, die op de tribunebankjes staan.

Gemakzuchtig
En in de tweede helft zien we een volledig ander DFC. Zijn de mannen ineens gemakzuchtig geworden en gaan ze al uit van de winst? In de tiende minuut probeert linksbuiten Robin het, maar hij ziet zijn doelpoging op het ‘dak’ van de goal belanden. Met Roy als linksback is er nu meer rust in de achterhoede en ook Sven, Damian en Youri spelen met meer vertrouwen. ASV speelt dwingender en een slim, door de keeper teruggestompt schot van Alex, wordt door Youri net naast getikt. In de 19e minuut start Jesse op tijd na een crosspass van Miguel. Jesse dreigt even de bal te verliezen, pikt ‘m weer handig op en scoort eigenlijk probleemloos de onverwachte 1-2. De in de eerste helft nog zo felle Dordtenaren lijken het prima te vinden. De mannen blijven voetballen maar de echte energie lijkt op te zijn. Dat leidt enkele minuten na de eerste ASV-goal tot bijna een herhaling daarvan. Miguel passt vanuit de achterhoede richting de op tijd gestarte spits Jesse. Hij versnelt richting de Dordtse goal en zijn afstandsschot is te lastig voor de DFC-goalie, 2-2. Onze tegenstander kan daar niets anders tegenover zetten dan soms stevige overtredingen. Scheids Frank de Jong lijkt de kaarten op zak te willen houden en zelfs bij niet-op-de-bal gerichte aanvallen op ASV-benen laat hij doorspelen. In de laatste fase levert Alex nog een fraai schot af maart het is weer de Dordtse goalie die in de weg staat. De laatste minuten zijn nog voor DFC. Een onterecht toegekende vrije trap wordt door de in de muur staande Sven weggekopt en even later grijpt Youri nog op tijd in als keeper Tomas bijna gepasseerd lijkt te zijn door een Dordtse aanvaller.

Daar komen we goed weg jongens. Met de 0-2 achterstand leek het even mis te gaan. En toch nog met de 2-2 er een gelijkspel, dus een punt uitgesleept. Het is de verslaggever niet helemaal duidelijk of dit komt door het in de tweede helft volledig ingezakte DFC of door onze eigen opleving. Feit is wel dat we ons nog steeds laten imponeren door een fysiek spelende tegenstander.
Doordat GJS Kozakken Boy versloeg hebben deze twee stuivertje gewisseld. De Gorkummers staan met één punt minder nét onder ons maar hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. Komende week de uitwedstrijd tegen nummer 8, Groot-Ammers.

Verslag: Fred Verbeek