Arkel JO19-1

Roy Bouman (schot)

Onder 19, JO19-1, 2e klasse 3

2 december 2017 12:00

In de 13e officiële wedstrijd van het seizoen kwam er een einde aan de ongeslagen status van Arkel JO19-1. Het liep de laatste weken al minder en twee weken geleden was er het eerste puntverlies, maar tot nu toe werden de punten telkens weer uit het vuur gesleept. Het is al meedere keren gezegd: eens loop je tegen een nederlaag aan. Vandaag was Streefkerk ons de baas.

Op het verse kunstgras hoofdveld traden we aan zonder Sven, die met een dikke enkel wel mee was als toeschouwer. Roy nam zijn plek centraal in de verdediging over. Alex en Jeremy begonnen op de bank. Streefkerk ging fel van start en na een paar speldenprikjes over en weer was het al snel de thuisploeg die met een geplaatst schot van buiten de 16 meter de leiding nam. Aan onze kant was Max de gevaarlijkste man en na weer een solo richting strafschopgebied kon Streefkerk niet anders dan aan de noodrem trekken. Max beloonde zijn goede spel met de zoveelste perfect ingeschoten strafschop van dit seizoen.

De stand was weer gelijk en we konden opnieuw beginnen zou je denken. Maar er werd vooral heel veel onderling gepraat en gedicussieerd. Youri kwebbelde zichzelf compleet uit de wedstrijd en werd dan ook al snel naar de kant gehaald en vervangen door Alex. We waren het middenveld volledig kwijt en verloren ieder duel. De verdediging inclusief keeper speelde zonder zelfvertrouwen en van opbouw was geen enkele sprake. Dat het niet liep was ook de verdienste van Streefkerk dat er fel op zat en ons geen moment rust gunde. We kwamen telkens te laat, wat een groot aantal vrije trappen en corners tegen opleverde.

De 2-1 liet dan ook niet lang op zich wachten. Bij een vrije trap stonden volgens de grensrechter 2 spelers van Streefkerk buitenspel, maar de scheidsrechter nam zijn eigen beslissing en keurde het doelpunt goed. Dat kon er ook nog wel bij. Even later werd het nog erger door een verkeerde terugspeelbal van Roy die een aanvaller van Streefkerk vrij voor het doel zette. Siep krulde nog een vrije trap op de kruising en Robin kreeg een goede kans vanuit een corner, maar het zat niet mee. Zo goed en kwaad als het ging werd de rust gehaald. Eigenlijk was Max de enige die in de eerste helft een voldoende haalde en daar ga je het niet mee redden.

In de 2e helft begonnen we met Jeremy voor Miguel en Youri voor Robin. Roy schoof door naar het middenveld. Streefkerk had een stuk of 4 wissels toegepast. De wedstrijd kreeg een totaal ander gezicht en speelde zich voornamelijk op de helft van Streefkerk af. Jeremy leverde een paar goede voorzetten af. Na een kwartier was het Roy die een corner wist te verzilveren nadat de kopbal van Alex eerst door de keeper was gestopt. Daarna volgden er nog vele kansen die er helaas allemaal niet in gingen, deels door goed keeperswerk, deels door pech of gebrek aan scherpte. Het laatste kwartier gingen we achterin 1 op 1 spelen. Heel veel leverde dit eigenlijk niet op en Streefkerk kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar gelukkig had ook Tomas zich herpakt en wist hij zijn doel nu wel schoon te houden. En, zoals het meestal gaat als je voortdurend aanvalt maar niet scoort, viel in de laatste minuten de bal  aan de andere kant in het netje en was de wedstrijd gespeeld.

We gaven het in de eerste helft compleet weg. In de 2e helft ging het alweer een stuk beter en haalden de meeste spelers hun normale niveau. In alle voorgaande wedstrijden wisten we terug te komen van een achterstand of konden we een voorsprong vasthouden. Onze as, normaal de motor waar het team op draait, liet het vandaag helaas afweten: mandekker Sven is geblesseerd, verdedigingsleider Youri had de bokkenpruik op, topscorer Jesse, die er vorige week nog 4 in schoot, hebben we nauwelijks gezien en ook spelmaker Siep kan na een mindere periode nog onvoldoende zijn stempel op het spel drukken. Dan kom je ook tegen een hardwerkende middenmoter als Streefkerk gewoon tekort, zeker als het geluk je in de 13e wedstrijd van het seizoen ontbreekt.

Volgende week waarschijnlijk onze laatste competitiewedstrijd. Omdat concurrenten Kozakken Boys en GJS ook verloren behouden we nog wel onze eerste plaats in de competitie en zijn we alleen nog te achterhalen door Groote Lindt. Laat dat nu net onze tegenstander zijn volgende week.