... (intikker)
59'

Onder 19, JO19-1, 2e klasse 3

25 november 2017 12:00

GROOT-AMMERS  –  Het was weer zo’n pot vandaag. Prachtig voetbal afgewisseld door tranentrekkende slordigheden. Na een 2-4 voorsprong werd het 4-4 en het was weer Jesse die ons uiteindelijk redde door de 4-5 te scoren, waardoor we nog steeds ongeslagen koploper zijn. Maar wat kostte het weer een moeite vandaag …….

Op Alex na zijn we compleet. Of het zo zijn moet, hebben we dezelfde scheidsrechter als tijdens onze laatste memorabele partij in Groot-Ammers. We zijn benieuwd.

Passie
En eigenlijk zijn we direct gevaarlijk via Miguel maar zijn schot vliegt net voorlangs. Al in de tweede minuut van de om 12.03 uur begonnen wedstrijd geeft Jesse zijn visitekaartje af. Na een pass neemt hij de bal op snelheid mee en scoort direct bekeken de 0-1. De geel-zwarten proberen het direct daarna over rechts met een voorzet maar keeper Tomas twijfelt niet en pakt de bal uit de lucht. Het is mooi om te zien dat onze mannen met passie voetballen en elkaar positief coachen. Dan laat ook Roy zich zien met een hard schot op doel, maar de doelpoging wordt geblokt. Na ongeveer een kwartier neemt Jesse een bal aan en zijn voorzet op de vrij staande linksbuiten Max is ‘op maat’. Max schuift de bal langs de keeper, waarmee de 0-2 een feit is. In deze fase voetbalt ASV makkelijk en met vertrouwen. Rechtsbuiten Miguel kapt nog twee man uit maar zijn schot is voor de zefbewuste keeper.

Inmiddels trekt de scheids al weer de aandacht door soms onbegrijpelijke beslissingen. Als Groot-Ammers een corner neemt en Tomas wordt gehinderd, is er van ons niemand bij de tweede paal, waardoor Ammers eenvoudig kan scoren 1-2. Vrijwel direct daarna is het weer een combi tussen Max en Jesse waarbij de laatste net naast schiet. In de volgende minuut is onze spits preciezer en ziet hij zijn doelpoging langzaam de uiterste linkerhoek in rollen, 1-3. Even later laat ook Robin zich niet onbetuigd, maar zijn harde schot wordt net over getikt. Het is Max die de in de ‘16’ hangende Roy vindt. Roy krijgt jammer genoeg het leer niet snel genoeg onder controle.

In de 31e minuut verrast onze tegenstander ons en voordat we het weten ligt de 2-3 tussen de palen. Damian is overtuigd van buitenspel maar de scheids kent de goal toe. En direct daarna wordt Ammers na slap ingrijpen van ons weer gevaarlijk; de doelpoging vliegt gelukkig over. Eén van onze tegenstanders mag daarna met geel het veld verlaten als hij Miguel om de nek heeft gepakt. In de 47e minuut is het weer Jesse die voor gevaar zorgt. Hij stoomt op richting de Ammers goal en met een fraaie effectbal zorgt hij net voor rust voor de 2-4.

Chagrijn
Na de rust staan er nog steeds twee fanatieke elftallen op het veld. Tomas schiet een keer hard over en Youri heeft weinig geluk als zijn schot-op-doel via de doelpaal terugketst. Dan gaat onze verdediging onbenullig in de fout. Als de jongens binnen het strafschopgebied met een schouderduw proberen de fout te herstellen, is de scheids onverbiddelijk. De toegekende penalty wordt hard ingeschoten, 3-4. Vrijwel in de volgende minuut snijdt de kleine Ammers aanvoerder als het spreekwoordelijke warme mes door de boter en verrast onze verdediging volledig met de 4-4 als gevolg. Het is een fase waarin ASV opvalt door slordigheden, paniek en gemopper op elkaar. Goed voetbal is niet meer te ontdekken en onze mannen laten zich overklassen. Coach Cees roept wanhopig “dat coachen zo geen enkel nut heeft”. Daarnaast is het de scheids die door warrig fluiten voor nog meer chagrijn zorgt. Miguel is daar in de 83e minuut het slachtoffer van als hij met geel naar de kant mag in verband met praten.
De laatste minuten zijn zinderend spannend, omdat beide teams niet tevreden lijken te zijn met een gelijkspel. Jesse is nog twee keer gevaarlijk. Zijn eerste schot zeilt nog naast, maar dankzij een fraaie voorzet van de net ingevallen Jeremy ziet Jesse zijn kans schoon. Met een oogstrelende boogbal zorgt hij in de 90e minuut tot opluchting van het Arkelse publiek voor de 4-5. Pfffffffft.

En ja, dan de analyse: zijn we niet scherp genoeg, gaan we te weinig tot het gaatje of vergeten we onze positie op het veld te veel, waardoor er gaten vallen? Gelukkig is de verslaggever slechts verslaggever en mogen de trainers proberen ‘het lek boven te krijgen’.

Verslag: Fred Verbeek