81'
Roy Bouman (schot)

Groep 5 22

21 oktober 2017 14:45

ROSMALEN –  Het zag er in de eerste helft nog niet naar uit:  onze mannen slaagden er amper in tegenstander OJC van zich af te schudden. Maar in de tweede helft van deze bekerwedstijd walsten ze over de opponent  heen. Met iets meer zuiverheid was zelfs een uitslag met dubbele cijfers mogelijk geweest.

Nagenoeg compleet staan we aan de aftrap op het kunstgras in Rosmalen bij OJC; met 2000 leden en ruim 140 teams één van de grootste verenigingen van Nederland.
Alleen keeper Tomas ontbreekt en is herstellende van zijn vinger(s)breuk. Vervangend keeper Jeremy ziet in de tweede minuut zijn verre uittrap bij linksbuiten Max belanden. Die knalt gelijk door richting goal, maar het schot belandt in het zijnet. In de vijfde minuut heeft Jesse meer geluk. Na een bal-aanname en een korte draai vliegt zijn harde schot laag over de grond de goal in, 0-1.

Rommelig vervolg
Die snelle voorsprong biedt vooruitzichten; het tegendeel blijk echter waar. De eerste helft verloopt aan beide kanten rommelig. ASV probeert het zeker. Roy laat zich diverse keren voorin zien, maar zijn doelpogingen zijn voor de keeper. Sven verdedigt een keer slordig, maar herstelt op tijd. Alex en Jesse combineren fraai maar het schot vliegt voorlangs. Youri scoort nog maar helaas; buitenspel. OJC probeert het met een kopbal richting onze doelpalen; gelukkig ligt de lat in de weg.
De tweede helft is een minuut oud als Tomas over rechts doordendert en zijn lichaam vol in de strijd gooit. Zijn voorzet wordt nog weggetikt door de Rosmalen-goalie maar Youri is er als de kippen bij en tekent met een kopbal voor de 0-2. Ook daarna is ASV veelvuldig dreigend. En, is er een ander Arkel te zien. Onze mannen knokken meer voor de bal en dat leidt tot genoeg kansen.  Roy tikt in het zijnet, Max schiet hard voorlangs de goal zonder dat een Arkelse voet iets probeert. Poging na poging zonder succes. Een hard schot van Tomas ketst af tegen de linker doelpaal. Wordt ons harde werken dan niet beloond? Damian buffelt achterin en is overal en nergens. Hij kan jammer genoeg niet voorkomen dat onze tegenstander opeens toch redelijk makkelijk de 1-2 scoort. Gelukkig is het kort daarna Max die een voorzet nu hard inschiet 1-3. Youri, die inmiddels na een wissel op de bank zit, raakt daar zo opgewonden van dat hij omhoog springt en vol met zijn hoofd tegen de kunststof dug-out knalt. Het blijft bij het zien van enkele sterretjes en een geknakt ego.

Kansloos
Een overtreding op Roy levert een OJC-er een gele kaart op. Jesse en Sven combineren vervolgens fraai, waardoor Sven de 1-4 tussen de palen kan leggen. OJC lijkt het verzet nu te staken. De volgende treffer wordt bijgeschreven door Miguel die rond de 34e minuut na een korte wissel weer invalt. Hij neemt de bal aan, draait een halve slag en met een geplaatste boogbal is de 1-5 een feit. Twee minuten later plaatst Miguel vanaf links op Roy, die nu ‘loon naar werken’ krijgt en 1-6 scoort. Direct daarna bereikt een pass Robin die beheerst de bal aanneemt en met zijn doelpoging de keeper kansloos laat ,1-7.
OJC krijgt nog wel een paar corners te nemen, maar het is onze ‘Jack’ die verschillende keren de bal bij de eerste paal uit de lucht plukt, voordat de rood-zwarten dreigend kunnen zijn.

1-7; een fraaie eindstand en dus weer een overwinning in ‘the pocket‘. Het voetbal is nog niet altijd oogstrelend, maar ook vandaag werd er weer gestreden om de bal; zeker in de tweede helft. In ieder geval weer een ronde verder in de beker. De volgende bekerpot staat ergens begin december gepland. Komende zaterdag de uitwedstrijd tegen Heerjansdam.

Verslag: Fred Verbeek