6 - 1

Arkel JO19-1

27 januari 2018 12:30

Opstelling Arkel JO19-1

In de oefenwedstrijd tussen de herfstkampioen van de 1e klasse en die van de 2e klasse bleek De Alblas JO19-1 een maatje te groot voor Arkel O19. Toch was dit een nuttige wedstrijd waarin Arkel zich van zijn goede kant liet zien, maar waarin De Alblas elke fout genadeloos afstrafte.

Zonder topscorer Jesse, die dinsdag in de wedstrijd met O23 door zijn rug is gegaan en zonder Roy en Robin was de personele bezetting aan de krappe kant. Met Tony als enige aanvulling begonnen we met 12 spelers aan deze lastige uitdaging.  De wedstrijd begon door omstandigheden een half uur later, maar voor trainer Cees was dat niet erg, want hij kon mooi nog even wat extra handen schudden bij de vereniging waar hij jaren werkzaam is geweest.

De Alblas JO19-1 is een goed voetballende ploeg, zoals wel vaker gemiddeld een stuk ouder en fysieker dan het jonge Arkel. Met name de centrale middenvelder en de verdacht veel op Lars Veldwijk van FC Groningen lijkende spits vielen op. De spelverdelers van beide ploegen vochten mooie duels uit op het middenveld en voor mandekker Sven was het niet alleen uitdelen maar ook incasseren vandaag.  Ook hun buitenspelers zouden onze backs een lastige middag bezorgen.

Het eerste deel van de wedstrijd kwamen we goed door met speldenprikjes over en weer. We misten met Jesse natuurlijk onze angel in de aanval, waardoor we voorin wat minder dreigend waren. Halverwege stond het binnen 5 minuten ineens met 2-0 achter door 2 boogballen over onze iets te ver voor zijn doel staande keeper. Maar natuurlijk mag je de tegenstander nooit vrij laten schieten van net buiten de 16 meter. Ook bij de 3-0 had er steviger ingegrepen mogen worden.

Na rust bleef Sven aan de kant met een bloedende knie opgelopen na weer een duel met Lars Veldwijk. Jeremy ging voorin spelen en Alex nam de plek van Sven over. Arkel begon goed en kon wat meer weerstand bieden dan in de 1e helft, maar na een foute pass voorin lag de bal zomaar weer bij ons in het net. De 5-1 lag er daarna ook snel in. Arkel bleef echter verzorgd opbouwen, wat toch prettig was voor de liefhebber. Bij deze stand wist Alex de opbouw van De Alblas te verstoren en een op een met de keeper beheerst af te ronden. Vijf minuten voor tijd ging een centrale verdediger van De Alblas op de enkel van spelmaker Siep staan waardoor deze het veld moest verlaten. Met Sven weer terug in het veld werd de wedstrijd uitgespeeld, eindigend in 6-1.

Ondanks de flinke nederlaag was dit toch een goede wedstrijd van onze kant, waarin we bij vlagen goed meevoetbalden, maar waarbij we de doelpunten net wat te makkelijk weggaven. Wel is het zorgelijk dat onze halve as nu in de lappenmand zit. Deze spelers kunnen we volgende week eigenlijk niet missen tegen Nieuw Lekkerland JO19-1, de nummer 2 uit de 1e klasse.