... (lob)

Groep 7 3

16 december 2017 12:15

Hennie Hoogendoorn

ARKEL –  Binnen zes minuten stonden we met 3-0 voor. Tegenstander NOAD ’32 liet desondanks het koppetje toch niet hangen. In onze laatste wedstrijd van dit jaar, dit keer voor de beker, maakten we het onszelf weer onnodig moeilijk.

Sven is nog uitgeschakeld door de onwillige enkelbanden; verder zijn we compleet. Veel wedstrijden zijn vandaag afgelast, maar onze bekerpot gaat toch door. NOAD speelt ook tweede klasse maar staat daarin onderaan. Al binnen de minuut blijkt de zwakte van onze tegenstander. Linksbuiten Max ontvangt de bal, draait slim weg en verschalkt de keeper met een effectbal (1-0). Twee minuten legt Miguel een corner fraai binnen de ‘16’. Een eerste kopbal caramboleert tegen de lat, de rebound is voor Jesse en de 2-0 is een feit. Drie minuten later de herhaling als Jesse Miguel’s corner nu met het koppetje tussen de palen deponeert, 3-0.

Gaten op middenveld
Dat gaat wel heel hard zo. Fijn zo’n voorsprong maar wat al weer direct vanaf de kant opvalt, zijn de gaten die op ons middenveld vallen. Spelers zijn zo gretig meer naar voren te gaan, dat omschakelen soms wordt vergeten. NOAD is pas halverwege de eerste helft gevaarlijk met een voorzet vanaf rechts. Maar keeper Tomas plukt de bal onverstoorbaar uit de lucht. Tussendoor schiet Stefan nog een keer op doel; de bal gaat net links naast. In de 26e minuut is ASV weer gevaarlijk. Met vier aanvallers is het druk voorin; het is uiteindelijk Jesse die de bal onder controle krijgt en vanaf  20 meter bekeken in de rechter hoek schuift, 4-0. Hattrick Hoogewoning. Jeremy is inmiddels ingevallen en een volgende corner van Miguel vliegt over de lat. Na slordigheid bij ons achterin duikt Jesse ook daar op en kopt de bal bij onze achterlijn weg, waardoor gevaar wordt voorkomen. ASV blijft dreigend maar slordigheid overheerst. Net voor rust belandt een corner van Mi voor veel Arkelse voeten. Roy is de slimste en weet in de kluts met z’n ‘zwakke’ linkerbeen te scoren, 5-0.

In de tweede helft begint Arkel gemakzuchtig. Na slordig uitverdedigen profiteert NOAD en is de eerste tegengoal een feit, 5-1. Als Tomas drie minuten later als rechtsbuiten het strafschopgebied indraait en van achteren wordt neergehaald, kent scheids Hennie een penalty toe die door Max onberispelijk wordt ingeschoten, 6-1. Kort daarna belandt een mooie aanval via Tomas bij Roy die ook nu weer scherp is met de 7-1 tot gevolg. Eén minuut later kent de scheids een terechte penalty toe aan NOAD; ook deze strafschop gaat er fraai in,7-2. Pas 10 minuten later is ASV weer dreigend als een hard schot van Miguel nèt over vliegt.

8-4 of nou toch 7-4….?
Dan lijkt het ASV het wel te geloven; de buit is binnen, toch ….?? Het geeft NOAD in de laatste minuten de gelegenheid om twee keer op identieke wijze te scoren. De 7-3 en 7-4 ontstaan nadat NOAD makkelijk kan opstomen en dankzij een lobbal vallen onnodig beide tegendoelpunten. De laatste actie is voor ‘Jack’ die met een hard schot de keeper bestookt. Die duikt op tijd op de bal, waardoor de 7-4 de eindstand is. Scheids Hennie schrijft 8-4 op het wedstrijdverslag, maar er is er maar één die gelijk heeft ….. ;-)  En weer een ronde verder in de beker.

En als je dan als eerste eindigt in de competitie en alle bekerwedstrijden wint, overheerst terecht tevredenheid en trots. Valt er dan niets te verbeteren? Tuurlijk; we zijn nog te wisselvallig ook tegen ‘zwakkere’ tegenstanders en laten ons imponeren door fysiek spelende teams. En dan dat praten hè. Zelfs als we vandaag met 5-0 voor staan vliegt het ‘bijdehante’ gemopper nog over het veld.  Maar nogmaals: bovenaan eindigen als A1 voor de winterstop; dat is in de ASV-geschiedenis al weer even geleden.

Verslag: Fred Verbeek