90'

2e klasse 5

9 juni 2018 11:00

Tijs Schreuder

ARKEL –  De laatste competitiewedstrijd tegen streekgenoot Unitas. Voor de stand heeft de uitslag geen invloed meer. Toch maken beide teams er nog een echte wedstrijd van.

Zoals de laatste weken zijn ‘we’ ook vandaag weer compleet. De eerste dreiging gaan van Unitas uit . Een hard genomen vrije trap belandt in onze muur. Unitas is in de eerste minuten feller en laat zich vaker voor onze goal zien. In de 7e minuut dringt rechtsbuiten Miguel door tot in het hart van de defensie. De Unitas doelman blokt echter zijn schot maar ongelukkigerwijs drukt een Unitas verdediger de bal alsnog over de eigen doellijn. (1-0). Het volgende kwartier is voor ASV. Max levert een voorzet af op Tomas, die de bal niet op tijd onder controle krijgt en bij een daarop volgende corner van Max kopt Jeremy de bal naast. Vier minuten later is het weer Max die nu met een hard schot de keeper op zijn weg vindt; Jeremy krijgt de terugketsende bal in de voeten maar schiet naast.

Keeper Tomas
Ook keeper Tomas laat zich weer zien; Unitas krult een vrije trap langs de muur, maar Tomas laat zich niet verrassen. Het is nú weer Unitas die het heft in handen neemt. Een volgend Unitas schot tikt Tomas op tijd weg precies tegen de paal en bij een fraaie voorzet van onze opponent maait hun nummer  11 recht voor de goal tot ons geluk vol over de bal. ASV voetbalt nu slordiger, waardoor de rood-witten meer kansen krijgen; resultaat blijft uit.

De tweede helft is amper twee minuten oud als linksbuiten Max een-op-maat-pass aflevert op Jesse. Die kopt in één beweging de bal door, waarmee hij de keeper volledig verrast (2-0) Enkele minuten daarna levert Miguel vanaf rechts een pass af op spits Jesse die na aanname de bal nu gelijk doorschiet met de 3-0 als resultaat. De stand laat de verhoudingen zien: ASV voetbal inmiddels met vertrouwen en tegenstander Unitas krijgt de bal moeilijk naar voren. Dat verandert even daarna als de Gorkummers na een overtreding wel tot onze goal komen. Grensrechter Arco vlagt opzichtig maar scheidsrechter Tijs Schreuder laat doorspelen, waarna Unitas toch scoort (3-1). Maar onze mannen laten zich niet imponeren en blijven aanvallen. Bij een harde voorzet van Tomas kan Roy er net niet bij. In de 20e minuut van de tweede helft is Jesse alert als hij op 20 meter van de goal de bal inpikt van een Unitas-verdediger. Onze spits aarzelt niet en krult de bal langs de keeper (4-1) Het is mooi om te zien dat onze tegenstander toch blijft voetballen. Er volgen enkele schoten op onze goal, maar Tomas plukt de bal uit de lucht, blokt een doelpoging met zijn been of komt op tijd uit zijn goal om een Unitas-aanval van gevaar te ontdoen.

Acrobatisch
Ook onze achterhoede laat zich zien en Stefan, Alex en Damian geven weinig tot niets weg. Alex haalt soms acrobatische toeren uit door de bal half zwevend ons strafschopgebied uit te jagen. Ook onze nummer 10, Siep werkt hard vandaag en hij bereikt vanuit achter Robin die nu linksbuiten speelt. Robin laat een prachtige aanname zien, maar bij zijn schot op doel heeft hij minder geluk.
In de 90e minuut ‘snijdt’ Miguel op snelheid door het midden met twee Unitassers in zijn kielzog. Zij kunnen niet voorkomen, dat Mi de ‘16’ binnendringt, de keeper omspeelt en nummer 5 tussen de palen schiet (5-1) Het is uiteindelijk de eindstand van deze laatste competitiewedstrijd.

De verslaggever schreef het vorige week al. Een mooi seizoen met fraaie uitslagen. We eindigen op een mooie tweede plek; vier punten onder het ongenaakbare Lekvogels maar zes punten boven nummer drie van deze competitie, Tricht. Iedere A1-speler heeft zich, dankzij trainers en eigen inzet verder ontwikkeld. Komend seizoen zullen enkele spelers uitstromen en nieuwelingen aanhaken. Déze JO 19-1 heeft zich ondanks de verschillende karakters, ontwikkeld tot een hechte club voetballers met liefde voor het spelletje. En daar gaat het uiteindelijk toch om. Samen zijn we de club. Bedankt mannen.

Verslag: Fred Verbeek