2e klasse 5

24 maart 2018 12:15

ARKEL –  Eindelijk weer eens de wei in op Schoonzigt.  Het eerste kwartier spartelde opponent MVV ’58 nog tegen. Daarna walste de ASV-trein over Meteren heen.

Onze competitie bestaat nu uit elf teams met Tricht als koploper. De meeste andere teams hebben al twee of drie potten achter de rug; wij spelen onze eerste competitiepartij in de 2e klasse 5.
We zijn compleet; geen blessures of afwezigen. Het eerste gevaar wordt door MVV gesticht in de vierde minuut met een strak schot op doel, maar Youri blokt. Daarna neemt ASV de regie in handen. Roy ziet een doelpoging schuin voorlangs vliegen en een schot van Jesse gaat net over. Coach Cees roept vanaf de kant dat het “tempo te laag” ligt in een poging de mannen op te jutten.

Dreigend
In de 13e minuut pikt Miguel een bal voor de voeten van zijn tegenstander weg. Hij soleert richting de goal en omspeelt de keeper, waarmee de eerste competitiegoal van onze A1 een feit is. Roy is zowel achterin als voorin te vinden. Hij probeert al vallend in de ‘16’ nog een bal in de goal te prikken maar komt net te kort. Vier minuten later komt Jesse vrij naar voren over rechts. Zijn schot op goal caramboleert met enig geluk nog de goal in (2-0). Aanvoerder Siep probeert het even daarna vanaf 20 meter. Zijn pegel vliegt strak in de rechter bovenhoek tussen de palen (3-0). In de volgende minuut verzilvert Max een penalty nadat Miguel onderuit is gehaald (4-0)
Alex gebruikt nog een keer zijn lengte met een fraaie kopbal richting doel maar buitenspel verpest zijn feestje. Arkel is uitermate dreigend in deze fase. Miguel schiet vanaf rechts net over de lat en een keiharde vrije trap van Jesse wordt door de MVV-goalie stijlvol naast getikt. In de volgende minuut heeft Jesse meer geluk als hij een corner van Miguel met een hard tweede schot tussen de palen werkt (5-0) Al in de volgende minuut slaagt de voorin hangende Alex er in een pass met een veeg richting het doel te werken en verrast daarmee de keeper (6-0) Kort daarna raken de gemoederen verhit als Max met zijn tegenstander in de clinch raakt en na wat duw- en trekwerk het halve elftal zich er mee gaat bemoeien. Scheids Frank houdt de rode kaarten op zak maar een Meterenaar mag wel met geel vertrekken omdat hij onze ‘man in het zwart’ met een “eikel” vergelijkt.

Dubbele cijfers
De tweede helft is nog maar vier minuten oud als Siep liggend in het stafschopgebied kennelijk hands maakt. De genomen strafschop vliegt onberispelijk langs onze verder weer sterk acterende keeper Tomas (6-1). Ook nu weer voert ASV de boventoon. Miguel en Jesse vinden elkaar een paar keer maar de afwerking is te slordig. Als Jesse daarna richting goal soleert en onderuit wordt gehaald, verzilvert hij zelf de strafschop (7-1) Twee minuten later is het de sterk spelende Roy die Miguel’s corner tussen de palen drukt (8-1) Dan lijken beide partijen het wel te geloven en is er een kwartier lang alleen maar rommelig voetbal te zien.
Dan is het Jeremy die zijn schot vanaf 30 meter tegen het hout van de linkerboven kruising terug het veld in ziet ketsen. Roy is weer alert en schiet de afvallende bal simpel langs de keeper (9-1). En het is weer Roy die net voor tijd een pass van Miguel weet te verzilveren waardoor met 10-1 de dubbelde cijfers en de eindstand voor ASV een feit zijn.

Lekker jongens, de eerste pot eindigen met dubbele cijfers; goed voor het doelsaldo. Door onze overwinning belanden we op plek 6 maar alle teams boven ons hebben al drie of vier partijen gespeeld. Deze winstpartij belooft in ieder geval veel goeds. Na enig warmdraaien legde iedereen vandaag mooi voetbal op de mat en was er veel strijd te zien. Komend weekend voetbalkamp.

Verslag: Fred Verbeek