80'

2e klasse 5

26 mei 2018 12:15

Frank de Jong

ARKEL –  En weer bleven de drie punten op Schoonzigt.  Maar wat hadden we er vandaag veel kansen voor nodig. Ook in deze pot was de tegenstander mild voor ons, zodat de 2-1 overwinning redelijk probleemloos werd binnengehaald.

Plaats van handelen: het A-veld waar Arkel 1 vorige week zo verdiend kampioen werd. En direct liet onze A1 tegenstander Asperen de intenties zien. Aanvallen en indien mogelijk scoren. Maar ondanks enkele corners achter elkaar weet Arkel de bal niet tussen de palen te krijgen. Bij een volgende ASV-aanval trekt Damian vol door maar zijn voorzet is voor de Asperse goalie die, naar later blijkt, Asperen voor veel onheil behoedt. Youri slaagt er in een Arkelse ingooi vol op de slof te nemen, maar zijn doelpoging vliegt over. Dan is het de beurt aan onze tegenstander. De zwart/witten vallen aan over rechts, onze verdediging staat erbij en kijkt ernaar en de 0-1 is een feit. Eén kans en gelijk een doelpunt; dat gaat lekker.

Prachtige lob
Gelukkig herstelt Jesse 9 minuten later de verhoudingen. Siep gaat linksvoor tot het gaatje en slaagt erin een fraaie voorzet af te leveren. Jesse veegt de bal al koppend richting de goal en het leer ploft in de rechter kruising (1-1) Vier minuten later is het Tomas vd Vorst die met een prachtige lob de goalie volledig verrast,  maar de bal belandt jammer genoeg boven op de lat. Max probeert het ook met een schot vanaf 20 meter, maar de doelman laat zich nu niet verrassen.

Na rust zien we hetzelfde beeld. Onze mannen in de aanval, maar telkenmale staat de Asperse doelman in de weg. Van zijn team gaat weinig dreiging uit, waarbij het warme weer waarschijnlijk ook niet meehelpt. Na een kwartier probeert Miguel het vanaf rechts met twee voorzetten. De eerste koopt Stefan stijvol maar niet hard genoeg richting de doelman. De volgende voorzet is voor Jesse maar die kopt over. De ingevallen Jeremy verzendt vanaf links de bal stijlvol richting Jesse die de bal niet op tijd onder controle krijgt, een volgende doelpoging van onze spits gaat over. Kansen genoeg, maar geen scherpte of geluk.

Dreigend
ASV blijft constant dreigend maar de bal wil er maar niet in, vooral door de Asperse goalie die dik verlies voor zijn team voorkomt. In de 35e minuut ziet het publiek een mooie combinatie tussen de mee opgekomen Youri en Jesse die afgeeft op Roy. De laatste slaagt er in de goalie nu wel te verschalken en de bal tussen de palen te krijgen. De fair vlaggende grensrechter van onze opponent claimt buitenspel, maar scheidsrechter Frank de Jong kent het doelpunt toch toe (2-1). Ook in de laatste minuten hebben onze mannen het overwicht. ‘Jack’ slaagt er nog in met voorzetten Roy en later Youri te bereiken, maar weer ontbreekt het geluk of is het de keeper die weer zijn mannetje staat.

Tricht verliest vandaag, waardoor wij met drie punten meer en een wedstrijd minder gespeeld de tweede plek innemen. Voorwaar geen slecht resultaat, maar wat hadden we vandaag een kansen nodig.

Verslag: Fred Verbeek