... (afstandschot)
50'

2e klasse 5

21 april 2018 10:30

TRICHT –  De drie punten gingen mee terug naar Schoonzigt en toch was het een wedstrijd met twee gezichten. De warrig fluitende scheids en de ‘thuis’-vlaggende grensrechter zorgden tijdens de wedstrijd voor veel ergernis.

Het team is compleet en doordat enkele spelers klem zaten tussen alle afzettingen voor de Bloesemtochtwandelaars begint de wedstrijd een kwartier later om 10.45 uur. Tricht staat op de tweede plek en hoewel, met drie meer gespeelde wedstrijden dus een tegenstander om rekening mee te houden. Beide teams tasten de krachten af in het begin en aanvallen gaan over en weer. Tricht is dreigend maar ook Roy ziet in het strafschopgebied kans half vallend een doelpoging af te leveren echter zonder resultaat. In de 13e minuut vestigt Tomas de aandacht op zich met een prachtige pass over 20 meter richting Jesse die gelijk opstoomt richting de goal en onberispelijk de 0-1 scoort. Een volgende voorzet van Miguel belandt bij Max die zijn doelpoging naast zien gaan. Een verre uittrap van keeper Tomas komt wederom bij Jesse, die de bal nu niet kan controleren. Daarna is Tricht gevaarlijk met een actie over rechts maar het schot op doel belandt in het zijnet.

Nodeloze irritaties
In de 26e minuut vinden Jesse en Max elkaar met een mooie combinatie en het is weer Jesse die de bal tussen de palen schuift (0-2) . Tien minuten later vergist Stefan zich met een te korte kopbal richting onze keeper. Nog voordat Tomas kan ingrijpen, profiteert een Trichtspeler die erin slaagt de 1-2 te scoren. Ergens in deze fase verliest Youri zich volledig in gemopper op alles en iedereen waarna hij terecht wordt gewisseld.
In de 40e minuut leidt een aanval over rechts tot een panklare voorzet op Jesse die echter zijn doelpunt afgekeurd ziet worden, nadat de grensrechter vlagt maar pas nadat de Trichtspelers  opvallend voor buitenspel appelleren. Jammer grensrechter; een lekker potje zaterdagvoetbal leidt op deze manier weer tot nodeloze irritaties zeker als een scheidsrechter op hetzelfde niveau de wedstrijd leidt.

Slordigheid
De tweede helft is vijf minuten oud als Tricht onopvallend door het midden naar voren sluipt, Een Tricht-aanvaller draait handig van zijn tegenstander weg en zijn harde schot leidt tot de 2-2. Twee minuten later voorkomt keeper Tomas de volgende tegengoal door een gevaarlijk schot richting de  rechter kruising naast te tikken. Dan treedt een fase in waarin slordigheid overheerst. Te lange passes, te veel onzuiverheid en misschien ook de warmte die voor lamlendigheid zorgt. In de 20e minuut hebben we meer geluk als Max en Jesse elkaar vinden en Jesse via de binnenkant van de paal zijn derde van vandaag kan scoren. Daarna werkt de inmiddels als linkshalf spelende Miguel een bal weg en wordt, als de bal niet meer te bekennen is, getorpedeerd door een Tricht-speler. Miguel blesseert zich zwaar aan zijn linkerpols met een gang naar het ziekenhuis tot gevolg. Als de wedstrijd wordt vervolgd, kan de verslaggever nog net waarnemen dat Jesse de 2-4 scoort. Robin ziet daarna nog kans de 2-5 te scoren, waardoor ASV  opschuift naar plek vier in de competitie; net onder GJS dat met twee meer gespeelde wedstrijden slechts één punt meer heeft.

Verslag: Fred Verbeek