84'

2e klasse 5

14 april 2018 12:30

Frank de Jong

ARKEL –  Ze waren simpelweg een maatje te groot. Lekvogels, onze tegenstander van vandaag staat bovenaan en dat blijkt terecht. Onze mannen krijgen een ouderwets pak slaag en een lesje in voetbaleffectiviteit.

Jesse heeft schoolverplichtingen en komt later. Tyson ondersteunt ons in de om 12.30 begonnen wedstrijd. Lekvogels start fel en verrast ons direct twee keer op snelheid zonder gevolgen. Na een overtreding op Alex heeft de Lexmondse keeper de vrije trap niet klemvast maar ook dit blijft zonder gevolgen. Arkel speelt weifelend en onze mannen lijken bij de duels in te houden, terwijl de Lexmonders voor iedere meter knokken. Dat betaalt zich uit in de 20e minuut. Na een verdedigingsfout profiteert Lekvogels simpel. Een voorzet komt bij hun vrije man die eenvoudig de 0-1 scoort. Onze mannen proberen het wel, maar Youri kopt een voorzet van Miguel net over. Alex kopt een corner kort daarna fraai de hoek in, maar zijn poging wordt geblokt en Max krult een volgende corner met een boogbal net naast de goal. Kort voor tijd is onze achterhoede niet alert bij het uitverdedigen en komt de bal met een gelukje bij de Lekvogels-spits, die de 0-2 scoort.

Gemopper
Inmiddels is Jesse weer van de partij en in de derde minuut van de tweede helft gaat hij door over links, krijgt de bal voor waarna Max de 1-2 tussen de touwen schuift. Een voorzet van Miguel leidt tot een stijlvolle kopbal van Stefan, maar zijn poging gaat rechts naast. Een daarop volgende Arkelse corner kaatst na een eerste doelpoging terug het veld in. Alex is alert en krult de bal fraai richting linker kruising met de 2-2 tot gevolg. Lekvolgels lijkt even van slag door de Arkelse inhaalrace, maar herpakt zich 10 minuten later. De Lexmondse spits draait zich bij een aanval slim weg bij onze verdediging en haalt hard uit (2-3). Bij een volgende corner staan letterlijk drie van onze verdedigers te kijken hoe een tegenstander een prima kopbal onhoudbaar voor keeper Tomas tussen de palen prikt (2-4) Twee minuten later is het geluk aan onze kant als een vrije trap voor de voeten van de in het strafschopgebied hangende Jesse valt. Hij tikt de bal door en de 3-4 is een feit. Gaat het ons dan toch nog lukken?
Een doelpoging van Tyson ketst tegen de keeper en bij een Lexmondse aanval tikt Damian de bal nog van de lijn. Maar daarna gaat Lekvogels  los. Een corner wordt wederom fraai langs Tomas gekopt ondanks de aanwezigheid van diverse Arkelse verdedigers (3-5) En een minuut later kan Lekvogels simpel de 3-6 scoren. Onze mannen verliezen zich in gemopper op elkaar; volgens de aanvallers zijn de verdedigers niet alert en onze verdediging geeft de voorhoede de schuld. Het geeft Lekvogels in ieder geval de gelegenheid na gerommel achterin de 3-7 tussen palen te ‘lopen’.

Verliespartij
“Ook zo’n verliespartij hoort er een keer bij”, aldus trainer Cees na de wedstijd. Wonden likken en je herpakken jongens. Maar vanaf de zijkant valt op dat onze verdediging graag mee naar voren gaat, maar soms te laat terug is. Gaten op het middenveld maken het de tegenstander dan soms makkelijk.  Onze aanvallers misten vandaag ook scherpte en als we dan niet, zoals Lekvogels knokken voor iedere meter is verliezen het logische gevolg. Volgende week uit tegen nummer twee Tricht. Wij bivakkeren op plek 5, maar Tricht heeft drie wedstrijden meer gespeeld.

Verslag: Fred Verbeek