...

2e klasse 5

12 mei 2018 12:30

Hennie Hoogendoorn

ARKEL –  Uiteindelijk werd het een makkelijke overwinning voor onze A1. Toch was dat mede te danken aan de onzuiverheid van de GJS-aanvallers, waardoor Arkel een makkelijke middag had.

Na de meivakantie is het team weer compleet. De eerste dreiging gaat uit van de Gorcummers die hun schot op doel naast zien vliegen. Dan is het Siep die na een corner de bal vol op de slof neemt. Zijn harde schot wordt echter geblokt. Een volgende vrije trap van Jesse gaat langs de muur maar de doelman drukt de bal naast de palen. Het is een fase waarin geen bovenliggende partij valt te ontdekken. Tot de 12e minuut als Jesse een corner van Max eigenlijk redelijk eenvoudig in de touwen kopt (1-0). Het is aan de GJS-keeper te danken dat de stand niet verder oploopt. Een vrije trap van Max tikt de doelman stijlvol uit de kruising. Kort daarna moet een GJS-er het veld verlaten met een vervelende hamstringblessure.

Slordigheid
In de 31 minuut is het Jesse die profiteert van een verdedigingsfout. Een GJS-er krijgt de bal na een stuit niet onder controle en de in het strafschopgebied hangende Jesse heeft meer geluk en zorgt voor de 2-0. Toch blijven de Jonge Spartanen aanvallen, maar slordigheid maakt dat een doelpunt er niet in zit. Jesse komt nog een keer alleen voor de keeper, maar onze spits maakt het de doelman makkelijk door hem recht in de handen te schieten. De laatste minuten van de eerste helft zijn voor onze tegenstander. Een gevaarlijk GJS-schot streelt de bovenkant van de lat en bij een volgend schot werpt keeper Tomas zich in de baan van het schot en voorkomt erger.

Bij de start van de tweede helft is het weer de GJS-goalie die opvalt. Na een voorzet van Miguel blokt hij het schot van Jesse en een doelpoging kort daarna van Alex is ook prooi voor hem. In de 8e minuut veroorzaakt een GJS-er met een verre ingooi onrust in de ASV-achterhoede. Keeper Tomas is nog wel alert maar de bal caramboleert met enig geluk achter hem tussen de palen (2-1). Met een fraaie pass van achteruit bereikt Tomas vd Vorst 10 minuten later onze spits Jesse, die daarna simpel de doelverdediger uitspeelt met de 3-1 tot gevolg. De grensrechter appelleert nog nadrukkelijk voor buitenspel maar scheidsrechter Hennie Hoogendoorn kent de treffer gewoon toe.

Onzuiverheid
GJS valt wel degelijk aan maar het is weer door onzuiverheid van een vrijstaande aanvaller dat er geen doelpunt volgt. Na een half uur spelen verzendt verdediger Youri een prachtige pass. Max is alert en prikt de bal redelijk eenvoudig langs de keeper (4-1) Daarna is het Miguel die na een vloeiende aanval de bal voorzet op Roy die met een prachtig ingeschoten bal voor de 5-1 zorgt.
Terwijl ASV nog staat na te genieten profiteert GJS van een moment van onoplettendheid. De Gorinchemmers slagen er nog in de 5-2 te scoren, maar zonder blessuretijd bij te tellen fluit de scheidsrechter strak na 45 minuten voor het eindsignaal.

Na de blamage van vorige week is deze overwinning weer lekker, maar het werd ons vandaag ook niet echt moeilijk gemaakt. Nog steeds vallen er af en toe gaten in onze opstelling als spelers hun positie verlaten. Maar al met al lekker deze drie punten die ervoor zorgen dat we met een gelijk aantal punten op plek drie net onder Tricht staan. Komende zaterdag vrijaf.

Verslag: Fred Verbeek