0 - 1

Arkel JO19-1

Groep 7 2

18 april 2018 20:00

Voor de 2e keer in 10 dagen ging de reis naar Beusichem voor een wedstrijd tegen BZS. De vorige keer werd de competitiewedstrijd met 2-3 gewonnen. Dit keer was de halve finale van de beker het toneel.

Vooraf werd de spelers duidelijk gemaakt dat ze hun eigen spel moesten spelen en zich niet moesten laten afleiden door randzaken. Al tijdens de warming up was duidelijk dat Alexander niet kon spelen vanwege een pijnlijke spier in zijn bovenbeen. Zonder Alex begon Arkel goed aan de wedstrijd, maar door de warmte en het hobbelige veld was het spel traag en mislukte er veel. Onze aanvallers kregen meerdere kansen, maar de scherpte ontbrak en anders was daar de uitstekende keeper van BZS die zijn doel met prachtige reddingen schoon hield. BZS kon hier verder weinig tegenover stellen. Met de rust stond het dus nog steeds 0-0, een stand waarbij penalties zouden beslissen wie er naar de finale zou gaan.

In de rust kregen de spelers de opdracht het tempo op te voeren. Dat lukte door de dalende temperatuur ook beter in de 2e helft. Na 10 minuten was het Jesse die de bal onhoudbaar kon inschieten en voor de verdiende voorsprong zorgde. Daarna probeerde Arkel de voorsprong uit te bouwen, maar dat wilde niet echt lukken. Het laatste kwartier werd spannend doordat de vermoeidheid toesloeg en BZS op zoek ging naar de gelijkmaker. Arkel kon niet anders meer dan massaal verdedigen en de ballen wegschieten. In de laatste minuten moest keeper Tomas nog redden op een gevaarlijk schot, maar toen was daar het bevrijdende eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter.

Complimenten voor het team dat zich van zijn beste kanten heeft laten zien en deze overwinning gediciplineerd over de streep trok. Ook onze dank aan de vele supporters: ouders/familie, fotograaf Ron Hol, Schoonzigtnieuws redacteur Ben Kennedie, Sander van Arkel 1 en Frenkie de Jong (de broer van). En BZS bedankt voor de goede ontvangst en de sportieve wedstrijd.

Op 2 juni staan we in de finale tegen Drechtstreek JO19-2 die de andere halve finale met 2-1 wisten te winnen van Streefkerk. Het gerucht gaat dat de finaledag wordt gespeeld bij LRC, maar daarover later meer.