Een vroege start voor de JO9-1 tegen Everstein

5 - 0

Arkel JO9-1

Groep 5 27

1 september 2018 8:30

Zaterdagmorgen de eerste wedstrijd van het seizoen en al gelijk zo vroeg vertrekken, 7.30 weg uit het dorp. Op naar het mooie complex van Everstein.

Keurig op tijd begonnen we met de wedstrijd we waren ook nog eens compleet. Dit seizoen met wat veranderingen. Een nieuwe aanwinst: Storm, Chiana concludeerde dat hij zo heet doordat hij altijd al zo snel is geweest .

Rins Anna en Luuk begonnen deze wedstrijd als wissel. De basis was gevormd met Chiana in het doel, Ton, Lucas, Ilay, Kian en Storm mochten vandaag beginnen. Ondanks het vroege tijdstip was het publiek zeker goed vertegenwoordigd voor Arkel, er waren behoorlijk wat familieleden langs de lijn te vinden. Er werd al wat zenuwachtig gespeculeerd over de tegenstander maar na een paar minuten spelen bleek het al behoorlijk gelijkwaardig te zijn. De eerste minuten werd er behoorlijk wat rond de middenlijn  gespeeld, af en toe kwam Storm naar voren en dan weer was het Ilay. De kansen kwamen er ook na 5 minuten voor Asv. Op de lat, voorlangs het zijnet, net te zacht en in de handen van de keeper we hebben ze allemaal gezien en op dat moment waren we zelfs echt sterker, alleen die bal wilde er niet in. Inmiddels was er gewisseld en lieten ook Rins, Anna en Luuk hun voetbaltechnieken zien, Rins rende in 1 ruk op het doel af dwars door de tegenpartij heen, maar helaas er stond weer een paal in de weg. Ook Anna, stuitte op een keeper. Luuk Lucas en Ton wisten het achterin goed dicht te houden, maar net voor Rust wist de tegenpartij een doelpunt te maken. 1-0 achter met rust. We hebben wel eens slechtere ruststanden meegemaakt.

Na de rust was er wat gewisseld, Chiana was het veld in gegaan en Rins had toch even last van wat benauwdheid en had de plaats onder de lat ingenomen. Aan de inzet lag het zeker niet er werd fiks over en weer gevoetbald steeds weer kwamen we eruit, maar weer die paal of lat het zijnet of de keeper. Lucas wist menig bal weg te blokken en ook Kian, kwam meerdere keren met een goed blok in actie. Luuk wist steeds weer vooraan te komen, maar helaas was daar weer die keeper die een score voor Asv wist te voorkomen. Everstein had in d e2e helft een tandje bijgezet en wisten helaas toch nog een paar doelpunten te maken, wat ervoor zorgde dat de eindstand 5-0 werd, ondanks een geweldig goed spel van de dames en heren van ASV.  Tijd voor de penalty’s die als vanouds weer leuk waren om naar te kijken en ook zeker hele goede al, en Rins wist er zelfs tegen te houden.

Deze 1e wedstrijd was hoopvol voor de rest van het seizoen, de kids zijn enorm gegroeid in de afgelopen weken op alle vlakken. Op naar de volgende wedstrijden.