Prachtige wedstrijd voor de Jo9-1, net niet genoeg voor winst.

38'

5e klasse 09

22 september 2018 9:00

Deze zaterdag moest er weer vroeg gespeeld worden, ditmaal een vertrek om 8.15 vanaf het plein naar GJS (binnen het team ook wel GIJS genoemd). Om 9 uur moest er afgetrapt worden, dit werd gelukkig ruimschoots gehaald. Eigenlijk waren we compleet maar helaas werd Anna deze morgen niet lekker wakker en besloot zij dat ze liever bleef aanmoedigen.

Chiana nam haar vertrouwde plekje in onder de lat met in het veld de hulp van Ilay, Lucas, Saar, Rins, Luuk en Kian. De afgelopen week was er bijna niet getraind door het schoolreisje, maar hier was maar weinig van te merken, ondanks dat deze meiden en jongens redelijk gelijkwaardig zo niet groter waren dan die van ons werd er vanaf het begin lekker gevoetbald. Lucas had zijn plekje achterin weer ingenomen en wist menig bal tegen te houden, we kwamen zelfs al vrij snel voor met 0-1 door Ilay.  Verder waren er vele kansen voor onder andere Storm, Rins en Ilay, helaas er was wel een lat, paal tegenstander of keeper die in de weg stonden of gewoon te zacht. Ook was er een coach van de tegenpartij die flink in de weg stond (misschien ook niet handig zo dicht naast het doel te gaan staan) Storm wist er wel raad mee. Nadat Ton het in de loop van de 1e helft met zijn tegenstander aan de stok kreeg en hem achterna ging werd hij weer gewisseld, Kian mocht erin en dit was het startschot voor Ilay om de 0-2 erin te leggen. De laatste minuten van de eerste helft was de energie even op, de tegenstander wist tussen de benen van ons door te scoren en de ruststand werd 1-2.

Er zijn slechtere uitslagen geweest met rust.

Van start in de 2e helft, Ton had aangeboden te keepen en Chiana maakte er dankbaar even lekker mee voetballen. Ilay had nog een leuke kans, maar helaas net naast. De tegenpartij had in de rust wat versterking gekregen en dat was duidelijk te merken, het tempo ging omhoog en er kwam een prachtig schot hoog over Ton heen niets aan te doen 2-2. Deze tempoverhoging konden ze zeer goed aan, Lucas blokte of zijn leven er vanaf hing. Luuk wist de ene na de andere bal te onderscheppen en de tegenpartij werd regelmatig op zoektocht in de bossage gestuurd. Saar wist ook heel goed voorin te komen en had leuke kansen maar helaas die keeper weer. Soms werden ze wat overmoedig, maar ach zonder risico zou er ook niets gebeuren. 3-2 was gewoon pech.  Storm  had de keeper nog even in de weg staan, maar gelukkig was Ton er, hij leek wel een ballerina, het lukt hem vast niet nog een keer om de bal klemvast met je knieën tegen te houden. De tegenpartij wist er hierna ook nog een 4-2 van te maken. Hierna was het de beurt aan Storm alleen op weg naar het doel en een prachtig hard schot hoog in de rechter hoek, prachtig doelpunt 4-3. De 5-3 volgde helaas al snel met een mooi schot in de bovenhoek, geen houden aan voor Ton ( een mooi doelpunt van de tegenpartij mag ook benoemd worden). Chiana had nog een geweldige kans, maar die “irritante” keeper stond weer in de weg.  De 6-3 was helaas een feit nadat Storm een akkefietje had met de tegenstander ook dit werd niet getolereerd en Rins mocht het team nog even versterken en hoe. Hij kreeg de bal van Ton nam hem geweldig mee naar voren en schoot bijna vanaf de middenlijn de bal loeihard en strak het doel binnen, geen houden aan, eindelijk zijn allereerste doelpunt. (excuses voor mijn gejuich) Helaas heeft Niels het met de verhalen moeten doen, hij stond er met zijn rug naartoe. Kort hierna was de wedstrijd afgelopen 6-4 verloren maar wat is er goed gespeeld.

Er werden nog wat penalty’s genomen en handen geschud op naar volgende week nieuwe wedstrijd en vast wel nieuwe kansen.

Nog even de complimenten voor de was namens de kinderen hij rook heerlijk Samantha.