JO19-1 sluit najaarscompetitie af met overwinning

Datum

8 december 2018 12:30

Accommodatie

Onbekend

Nadat 2 weken geleden koploper VVAC van interim coach Dick Pelle al op 2-2 werd gehouden, werd de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie afgesloten met een verdiende 2-3 overwinning bij Groot Ammers en een 7e plaats in de eindstand, en daarmee handhaving in de 1e klasse.

Formatie

We misten Roy (defensie) en Max (rug). Met 14 spelers vertrokken we om 11:00 uur richting Groot Ammers. Groot Ammers stond met 12 punten 3 punten boven ons. Door het ontbreken van Max schoof Dennie door naar linksvoor en nam Merlijn de plaats van Dennie over. Voor de rest begonnen we in de vertrouwde formatie. Tijmen, Robin en Dré begonnen op de bank.

1e helft
Om 12:30 uur floot de 71-jarige scheidsrechter uit Wijk en Aalburg voor de aftrap. Gijsbert Oonk was zo vriendelijk om als assistent scheidsrechter op te treden in plaats van ondergetekende (blessure). Arkel had de eerste tijd de overhand, maar Groot Ammers wist het eerst te scoren vanuit een corner. Even later wist Merlijn de stand alweer recht te trekken. Jesse schoot ons op voorsprong, maar in de allerlaatste minuut voor rust wist Groot Ammers toch weer langszij te komen via een snelle uitbraak na balverlies op het middenveld. De eerste helft was voor Arkel, maar helaas kwam dat niet tot uiting in de 2-2 ruststand.

2e helft
Na rust kwamen Robin voor Youri en Tijmen voor Merlijn in het veld. Dennie nam de positie van Youri centraal op het middenveld over en Robin de plek van Dennie. Groot Ammers zette aan en werd regelmatig gevaarlijk, maar Arkel stond goed en de jarige keeper Tomas die vandaag 16 jaar jong was geworden, wist zijn doel met een paar goede reflexen schoon te houden. Aan de andere kant kreeg spits en aanvoeder Jesse meerdere goede kansen die hij aanvankelijk niet wist te benutten. Na een half uur werd hij weer diep gestuurd, won het duel met zijn directe tegenstander, omspeelde de keeper en kon de 2-3 eenvoudig binnen schieten.

Overwinning
De rest van de wedstrijd mocht Dré vol maken, zodat Jesse richting de bank van Arkel 1 kon. Het was nog even billen knijpen, maar we hielden goed stand en na wat extra blessuretijd mochten de punten mee naar Schoonzigt. Een verdiende overwinning, niet altijd even goed, maar wel keihard gewerkt. Met name Sven, Damian en Twan speelden een solide wedstrijd en gaven weinig weg. Prima scheidsrechter ook met veel overwicht, ondanks dat hij voornamelijk vanuit de middencirkel floot (hele goede ogen).

Balans
Als we de balans opmaken van de najaarscompetitie, dan mogen we in ieder geval trots zijn op de behaalde resulaten: 12 punten uit 10 wedstrijd (3 gewonnen, 3 gelijk en 4 verloren), een 7e plaats in de eindstand en daarmee handhaving in de 1e klasse. Nooit eerder in het bestaan heeft een juniorenteam van ASV Arkel in de 1e klasse (categorie A) gespeeld. Spelen in de 1e klasse is erg leuk want je speelt tegen goed voetballende teams en je hebt altijd een scheidsrechter van de KNVB, die meestal goed en in ieder geval onpartijdig fluit. We wisten dat we het konden, maar petje af als je het dan ook nog eens laat zien. Het voetbal moet en kan beter, maar het spel van de laatste weken biedt perspectief voor de voorjaarscompetitie.