10 november 2018 12:15

Accommodatie

Onbekend

Moeizame start
Tot nu toe verliep het dit seizoen in de 1e klasse nog moeizaam. Vlak voor aanvang van de competitie scheurde aanvoeder en spelmaker Siep zijn voorste kruisband af en moesten we onze JO19-2 terugtrekken doordat er een aantal spelers geen zin meer had. Een vijftal spelers van JO19-2 moest worden ingepast in JO19-1 en had bovendien een trainingsachterstand. Hierdoor was het de eerste tijd zoeken naar de juiste samenstelling en was het regelmatig onrustig op de training en in het veld. Afgelopen week werd er pas voor het eerst gewonnen in een officiële wedstrijd.

Sterke tegenstander
Sleeuwijk is gewend met zijn jeugd hoog te spelen en had tot nu toe 9 punten uit 4 wedstrijden. We maakten ons op voor een zware middag. Jordi mocht het proberen als laatste man en dat bleek misschien wel de sleutel tot een zwaar bevochten, maar verdiende overwinning. Sleeuwijk ging fel van start en begon de bal rond te spelen om zo een gaatje in onze verdediging te vinden, maar dat wilde niet zo lukken. De meeste doelpogingen gingen naast en anders stond de vandaag sterk keepende Tomas Viset in de weg. In bijna alle voorgaande wedstrijden gaven we eerst 2 doelpunten weg voordat we begonnen te voetballen, maar vandaag stonden we er vanaf het begin.

Op de counter
Normaal zijn we gewend om van achteruit op te bouwen en de tegenstander vast te zetten, maar dat heeft ons dit seizoen al regelmatig een doelpunt gekost door persoonlijke fouten. Vandaag werd er geen enkel risico genomen en gingen bijna alle ballen, vaak noodgedwongen, lang richting onze aanvallers om zo onder de druk uit te komen. Jesse vocht menig duel om de bal uit met de Sleeuwijkse verdedigers en onze snelle vleugelaanvallers waren regelmatig gevaarlijk. Dit leverde in de 1e helft een 1-0 voorsprong op door een doelpunt van Tomás van der Vorst.

Ga zo door
Na de ranja het zelfde beeld. Sleeuwijk probeerde door goed combinatiespel onze verdeding uit elkaar te spelen maar was niet scherp in de passing en afronding. Naarmate de wedstrijd vorderde namen bij hen de krachten af en werd het spel onzorgvuldiger. Arkel speelde na veroveren van de bal snel naarvoren om de aanvallers in stelling te brengen. Bij de 2-0 werd Tomás weer weggestuurd die de bal goed aannam en over de uitlopende keeper lobde. De 3-0 was voor Jesse na goed doorzetten. Sleeuwijk probeerde met 10 man, na een rode kaart wegens beledigen van de scheidsrechter, de aansluiting te forceren, maar werd afgestraft door een bekeken schot van invaller Merlijn. In de laatste minuten viel nog de 4-1, maar de wedstrijd was toen al gespeeld.

Complimenten
Er stond vandaag voor het eerst een hecht en gediciplineerd team, dat de hele wedstrijd geconcentreerd speelde. Eindelijk zat het eens mee en was er rust op het veld, misschien ook wel gehopen door een streng optredende scheidsrechter. Door hard werken en de individuele kwaliteiten van onze dragende spelers bleven de punten dit keer op Schoonzigt. Jordi nam de leiding achterin en bracht veel rust en onze mandekkers speelden een ijzersterke wedstrijd. Ook Dennie en Twan speelden als verdedigende middenvelders een prima pot. Jesse was als aanspeelpunt erg belangrijk en was een plaag voor de Sleeuwijkse verdedigers. Tomas Viset keepte misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. Ook complimenten voor onze wissels die relatief weinig minuten kregen vandaag, maar er wel stonden voor het team. Al met al is deze overwinning een echte teamprestatie. Hierdoor staan we met 8 punten inmiddels in de middenmoot.

Feest
De welverdiende overwinning was aanleiding voor een klein feestje, dat later nog mooier werd door de 5-1 overwinning van Arkel 1 (met Tomas, Jesse en Max op de bank) op SVW en het feest in de kantine later op de avond.