4 - 4

Arkel JO8-1JM

4e klasse 10

3 november 2018 8:30

Op een koude ochtend mocht de JO-8 al vroeg uit bed voor een wedstrijd in Wijk en Aalburg. Om half 9 werd er afgetrapt voor wat een spannend potje bleek te worden.

Na het aftasten in de beginfase werd een sterke periode van Arkel omgezet in enkele mooie goals. Max nam een corner, dribbelde goed in en gaf de bal strak voor. Joeri stond precies goed en kon de bal bij de tweede paal binnen schieten, 0-1. Vlak daarna onderstreepte Max zijn goede vorm door netjes af te ronden na een pass van Wessel. Demi, Sepp en Tygo bleven goed werk leveren op het middenveld waardoor we veel balbezit hadden. Hierdoor kon Joep na een knappe solo de 0-3 binnenschieten. Noad was tussendoor gevaarlijk door een aantal keer uit te breken met een snelle en behendige spits. Nadat keeper Daan al een aantal keer alert was geweest wist Noad voor de rust toch 2 keer te scoren uit deze situatie waardoor er de rust werd ingegaan met een 2-3 voorsprong.

De tweede helft een zelfde spelbeeld als in de eerste. Arkel veel in balbezit op de helft van de tegenstander en Noad dreigend in de counters. Vaak wisten Daan of Joep de angel er wel uit halen en stond keeper Tygo op de goede plaats, gecoached door Daigor. Toch wisten de spelers van Noad de 3-3 en de 4-3 te maken omdat er in deze fase helaas veel mis ging bij Arkel. Er werd zelfs een penalty gemist door wat onenigheid over wie hem zou nemen. De trainers pakten dan ook even een serieus moment in de time-out om de koppen weer dezelfde kant op te krijgen. Op het middenveld werd weer gebikkeld door onder andere Liam en de onverzettelijke Demi en Max gaf gelijk het goede voorbeeld door de bal te heroveren en na goed doorzetten netjes de 4-4 binnen te schieten. Een bekroning op zijn sterke wedstrijd, waardoor hij met recht de titel man of the match pakte! In de spannende slotfase kon de wedstrijd nog beide kanten op maar Tygo hield zijn doel schoon waardoor er werd afgefloten op 4-4.

Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Ameide op het programma.