ASV Arkel JO13-1 vecht zich terug van een achterstand!!

5e klasse 08

30 maart 2019 9:30

D. (Daan) Blokzijl

Vandaag de uitwedstrijd op sportpark Slobbengors in Papendrecht, we misten alleen Tom, dus we hadden een selectie van 13 man, om
9:30 werd er afgetrapt op het hobbelige hoofdveld, Papendrecht probeerde ons de eerste minuten vast te zetten en kwamen een keer in de buurt van Sjors zonder echt gevaarlijk te worden, daarna begon Arkel zich onder de Papendrechtse druk uit te voetballen en speelde de wedstrijd zich voor het grootste gedeelte op de Papendrechtse helft af, Arjan schoot als eerste op doel maar deze bal ging naast, op rechts was Sem een plaag voor zijn tegenstander die hij keer op keer uitspeelde maar zijn voorzetten kwamen niet altijd aan, en als er al een Arkelse doelpoging kwam was deze met te weinig overtuiging in geschoten, Papendrecht beperkte zich vaak met de ballen over de zijlijn te schieten, het was eigenlijk wachten op een Arkelse goal, totdat Siebe onderuit gehaald werd, iedereen wachte op het fluitje van de scheidsrechter, die liet echter doorspelen, en de Papendrechtse laatste man bedacht zich geen moment en stuurde de zeer snelle linkerspits weg, en deze bracht Papendrecht tegen de verhouding in op voorsprong, we bleven de Papendrechters opjagen zodat er fouten gemaakt werden achter in, en Lendell en Siebe alleen op de keeper afkonden maar inplaats het met zijn tween uit te spelen liepen ze elkaar in de weg, zodat de keeper redding kon brengen, even later kwam toch de gelijkmaker op de borden, Siebe legde de bal terug op Arjan die op doel schoot de bal belandde via via bij Lendell en die schoot de 1-1 tegen de touwen, we gingen op jacht naar de 1-2, maar de goal viel weer aan de andere kant, na wel heel erg zwak ingrijpen van de Arkelnaren, zodat de rust met een 2-1 achterstand werd bereikt, na rust werd er zeer slap begonnen, de bal had wel 5x weggewerkt kunnen worden maar werd even zoveel keer zo ingeleverd, wat uiteindelijk ook de 3-1 opleverde, Papendrecht was zeer effectief door uit de 4 kansen die ze kregen 3x te scoren, Arkel was jammer genoeg niet zo effectief, we kregen kansjes en mogelijkheden, en eerst speelde Siebe zich schitterend vrij maar stuitte hij nog op de doelman, maar even later schoot hij de 3-2 binnen, Arkel bleef vechten voor een beter resultaat en net voor tijd frommelde Siebe de terechte 3-3 in de goal, daarna was de tijd nog te kort om de drie punten alsnog mee te nemen naar Arkel, zodat deze wedstrijd in 3-3 eindigde, we waren aan de ene kant trots op de mannen dat ze zich van een achterstand van twee doelpunten terug gevochten hebben, maar aan de andere kant had er veel meer ingezeten.
Volgende week 6 april spelen we om 9:45 op sportpark de Roef in Sleeuwijk tegen vv Sleeuwijk jo13-2