... (intikker)

5e klasse 08

9 maart 2019 9:15

Ronald Rozendaal

Vandaag mochten we na twee vrije weekenden weer de wei in voor een thuiswedstrijd tegen het Gorinchemse SVW JO13-1,
deze ploeg was de koploper dus we konden aan de bak, al in de warming up zagen we dat we te maken hadden met een fysiek sterke tegenstander, we speelden op het hoofdveld en om 9:15 werd er afgetrapt onder leiding van Ronald, we hadden in de eerste helft wind mee, maar hier gingen we niet goed mee om, we hadden afgesproken de bal laag te houden en voetballend een oplossing te vinden maar in plaats daarvan werd er veelvuldig de lange bal gespeeld wat vaak resulteerde in balverlies, toch ontstonden er kansen maar de keeper van SVW stond zijn mannetje en hield zijn doel schoon, en als hij al verslagen was werd de bal voor een leeg doel tegen de paal geschoten, ook SVW raakte uit een counter de paal, en schoot nog een keer over, toen kwam Lendell vrij voor de keeper maar weer geen goal, ook kregen we een handvol corners maar de bal viel niet goed en ipv met een voorsprong werd de rust bereikt met een 0-0 stand, in de tweede helft hadden we dus de wind tegen, maar werd er wel beter gevoetbald, maar kwamen we toch op achterstand omdat we ons in een persoonlijke duel af lieten bluffen en de bal werd breed gelegd op een SVW speler die geen moeite had om de openingstreffer op het bord te krijgen, dus keken we tegen een achterstand aan, daarna werd Simeon door Arjan diepgestuurd hij ging voor zijn eigen kans, terwijl er twee Arkel spelers vrij voor de goal stonden, gelukkig wist Eyman even later iewat gelukkig met een afstandschot de stand gelijk te trekken, SVW probeerde een punt uit Arkel mee te nemen en ging nog harder spelen wat resulteerde in enkele (vervelende) overtredingen, Siebe werd alleen voor de keeper neergehaald en SVW kon verder met tien man, Arjan had de 2-1 op zijn schoen maar stuitte op de keeper, zo bleven we steken op een gelijkspel in een van onze kant matige wedstrijd, doordat we teveel mee gingen in het spel van SVW en te weinig voetbalden, ook de harde wind hielp niet mee al had de tegenstander daar natuurlijk ook last van.
volgende week spelen we om 9:00 op sportpark Slobbegors de uitwedstrijd tegen Papendrecht JO13-2.