Unitas JO13-3

5e klasse 08

16 februari 2019 10:30

J van den Broek

Vandaag de eerste thuiswedstrijd in de voorjaarscompetitie, en wel thuis tegen Unitas JO13-3 uit Gorinchem, veel bekenden bij de tegenstander van school of familie dus een leuke wedstrijd, voor de wedstrijd waren er 3 afwezigen, maar na veel geregel hadden we toch een selectie van 13 man, Unitas had vorige week de eerste wedstrijd gewonnen, en wij verloren nipt van Kozakken boys dus drie punten waren welkom, om 10:30 werd er afgetrapt op het B-veld, en de JO13-1 ging gelijk op zoek naar een voorsprong, de bal was constant op de helft van de tegenstander, er ontstonden kansen en mogelijkheden maar de afwerking op doel was nog beneden maat, zodat de Unitas keeper zijn doel schoon kon houden, maar na tien minuten was het Eyman die nadat de bal niet goed werd weg gewerkt de bal in de rechterhoek van het doel kon schieten, we gingen gewoon door en na een corner van Arjan werd de bal niet goed weg gewerkt en Siebe kopte de 2-0 tegen de touwen, we gaven Unitas geen ruimte om te voetballen en als we het zelf wat beter uitgespeeld hadden was een veel hogere score mogelijk geweest nu kwamen we doordat Siebe twee keer slimmer was dan zijn tegenstander  op 4-0, Simeon raakte nog de lat, maar aan de score veranderde niets meer, in de rust werd er al over dubbele cijfers gepraat, maar in de tweede helft liepen veel spelers uit hun positie, gingen veel spelers voor eigen succes, en werd er te weinig overgespeeld en vrij gelopen, kortom Unitas kon vrij eenvoudig op de been blijven, ze kwamen zelfs een keer bij Sjors die voor het eerst deze wedstrijd moest ingrijpen, alleen werd de bal uit zijn handen getrapt in het doel, maar deze goal werd terecht door Jaap van den Broek afgekeurd, gelukkig wist Lendell het net nog een keer te vinden zodat deze wedstrijd toch met 5-0 gewonnen werd.
De komende twee weken zijn we vrij, op 9 maar spelen we om 9:15 thuis op Schoonzigt weer een derby tegen SVW JO13-1.