Datum

9 februari 2019 12:15

Accommodatie

Onbekend

De eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie was tegen Groot-Ammers. In het najaar werd het 2-3 in ons voordeel. Omdat ondergetekende in de ochtend verhinderd was nam Gijsbert Oonk de vlag over. Max en Damian zijn op wintersport.

In de eerste helft hadden we een harde wind mee richting kantine. Bij binnenkomst van uw verslaggever was de bal al 2x in het net van Groot-Ammers verdwenen. De eerste keer via een uittrap van keeper Tomas Viset die aan de andere kant over de keeper heen stuiterde. Daarna door Tomas van der Vorst die zijn doelpunt afgekeurd zag worden. Daarna waren het Dennie die de lat en Roy die de paal raakten. Een bal van Youri werd pas achter de lijn gevangen door de keeper, maar werd niet gehonoreerd door de scheidsrechter. Het had met de rust zomaar 5-0 kunnen zo niet moeten staan, maar het bleef bij 1-0.

Met de rust werd Tijmen vervangen door Robin en ging Jesse wat meer op het middenveld spelen. Tegen de wind in was het zaak om de bal laag te houden. Arkel zakte in om de aanvallen van Groot-Ammers op te vangen en er snel uit te komen. Er waren nog wat hachelijke momenten voor ons doel, maar Tomas was vandaag niet te passeren. Zelf kregen we ook nog wat kansen doordat er flink wat ruimte achter de Ammerse verdediging lag. Uiteindelijk was het rechtsback Roy die na goed doorzetten met links de bal onhoudbaar in de hoek knalde. Een kwartier voor tijd maakte Twan zijn rentree als vervanger van Jordy na een lange periode gebleseerd te zijn geweest. In de rest van de wedstrijd kwamen we niet echt meer in de problemen.

Een degelijke wedstrijd van onze kant en een verdiende overwinning. Met zijn doelpunt en een schoon eigen doel was Tomas Viset onze man van de wedstrijd. De rest scoorde vandaag ook een dikke voldoende voor inzet en discipline. Een goed begin is het halve werk.