4 - 4

Arkel JO19-1

1e klasse 3

16 maart 2019 13:00

Vandaag een uitwedstrijd tegen Terheijden JO19-1, kampioen van de najaarscompetitie in de Brabantse poule. De tegenstander was een onbekende voor ons, leuk om eens een kijkje verderop in Brabant te nemen. Ondanks de vele afgelastingen door regen en wind ging deze wedstrijd door dankzij kunstgras. Terheijden zou een lastige tegenstander blijken.

We begonnen in onze vertrouwde samenstelling met Max, Merlijn en Robin op de bank. De eerste helft hadden we (storm)wind mee, dus was het zaak om de wedstrijd voor de rust te beslissen. Helaas kwamen we zoals gewoonlijk weer op achterstand, dit keer door een penalty nadat Jordi volgens de scheidsrechter had pootje gehaakt. Iedereen met Arkels bloed vond dat de speler over de bal viel, maar het kwaad was geschied en de penatly werd benut. Gelukkig kwamen we weer snel op gelijke hoogte via een corner van Tomás die door Jesse werd ingekopt. We kwamen zelfs op voorsprong nadat Tomás de keeper ver voor zijn doel zag staan en de bal perfect over hem heen legde. Terheijden wist echter al weer snel gelijk te maken na slap uitverdedigen na een corner. Vervolgens was het weer Tomás die knap wegdraaide en inschoot, wederom gevolgd door de gelijkmakende 3-3. En dat allemaal voor rust.

Jesse vertrok in de rust naar Ameide voor de wedstrijd met Arkel 1, waarin hij al snel de 0-1 maakte (helaas bleef het hierbij en scoorde Ameide er nog 2). Max was zijn vervanger. Twan maakte plaats voor Merlijn. Tegen de wind in was het een stuk lastiger voetballen, maar we hielden goed stand. Toch leek Terheijden op voorsprong te komen via een vrije trap op randje 16. Het doelpunt werd echter afgekeurd omdat het een indirecte vrije trap was. Even later viel dan toch de 4-3 na een snelle inworp waarbij Arkel stond te slapen. Na een minuut of 25 in de 2e helft mocht Max de kleedkamer al weer opzoeken na 2 gele kaarten wegens praten tegen de scheidsrechter. Robin was in de tussentijd Tijmen komen vervangen. Met 10 man hielden we nog steeds stand, maar kwamen we er niet echt meer uit. 2 minuten voor tijd werd Youri diep gestuurd, volgens iedereen rond het veld behalve de scheidsrechter zeker 5 meter buitenspel. De scheidsrechter liet echter doorspelen en na een aanvankelijk aarzeling ging Youri toch maar verder richting doel, omspeelde de keeper en maakte de 4-4. Na overleg met de grensrechter en onder hevig protest van alles wat Terheijden was werd het doelpunt uiteindelijk gewoon goedgekeurd. Niet veel later was daar het verlossende eindsignaal.

Een lastige pot tegen een goed voetballende tegenstander waarbij wij onszelf uit de wedstrijd praatten. De afgelopen tijd leek dat beter te gaan, maar vandaag was er weer een aantal spelers die meer hun mond dan hun voeten gebruikten. Met 4-4 kreeg Terheijden te weinig en kwamen wij goed weg. Ik had liever gezien dat we dit punt verdiend hadden met goed voetbal, we hebben laten zien dat we het kunnen, maar we tekenen natuurlijk graag voor dit punt, waarmee we na 4 speelronden nog steeds de lijst aanvoeren. Volgende week een thuiswedstrijd tegen VVGZ waar we in het najaar nog meer 1-10 van verloren. We hebben dus nog wat recht te zetten.