4 - 2

Peursum JO19-1

1e klasse 3

9 maart 2019 12:15

Op een winderig C-veld won JO19-1 ook de 3e wedstrijd in de voorjaarscompetitie en blijft daarmee koploper in de 1e klasse 3. Dit keer werd Peursum JO19-1 met 4-2 aan de zegekar gebonden. Met 15 spelers waren we zo goed als compleet. Roy, Max, Dennie en Robin begonnen op de bank.

De wind stond dwars over het veld, waardoor de bal rare capriolen maakte en telkens richting kantine en in de sloot waaide (kan die handige plank weer terug?). Het spel zou daardoor vrijwel de hele wedstrijd rommelig blijven. Peursum begon beter aan de wedstrijd en we kwamen zoals wel vaker op een 0-1 achterstand. We hadden moeite om grip te krijgen op het middenveld. Gelukkig wist Tomás al snel gelijk te maken uit een prima voorzet van linksbuiten Tijmen. Tegen de rust kwam Peursum echter weer op voorsprong door een bal die eerst verkeerd werd ingeschat door onze verdediging, waardoor de linksbuiten van Peursum er met de bal vandoor kon. Doordat zijn voorzet door de wind stil viel voor het doel tastte keeper Tomas mis en kon Peursum de 1-2 scoren.

Met de rust werden middenvelders Twan en Merlijn vervangen door Dennie en Roy in de hoop meer grip te krijgen op het middenveld. Dat lukte aardig en Peursum kwam er de 2e helft nauwelijks meer uit. De wind trok verder aan en was niet bepaald in ons nadeel. Een voorzet van Tijmen vanaf links tegen de wind in waaide zomaar in het doel, waarmee hij een belangrijk aandeel had in de overwinning van vandaag. Ook de 3-2 viel dankzij de wind toen Jordi een bal hoog voor de pot gooide en deze over de keeper heen waaide. Robin en Max kregen ook nog wat speelminuten als vervangers van Tomás en Tijmen. Tegen het einde van de wedstrijd die door alle oponthoudt ruim 10 minuten langer duurde stelde Jesse met zijn 4-2 de punten veilig. Jesse zou later die middag nog de 2-2 maken als invaller bij Arkel 1 en tot Man of the Match worden uitgeroepen in de verloren wedstrijd tegen Alblasserdam.

Een ongekend goede start van de voorjaarscompetitie mogen we wel zeggen. We gaan er niet van uit dat we de koppositie tot het einde weten vast te houden, want we krijgen nog flink wat goede ploegen tegen, maar dit nemen ze ons niet meer af. Het team staat, de sfeer is (weer) goed, en we gaan er alles aan doen om dat zo te houden.