Sleeuwijk JO19-1

Roy Bouman (schot)

1e klasse 3

4 mei 2019 12:15

Na 3 nederlangen op rij is voormalig koploper Arkel JO19-1 een middenmoter geworden. Tijd voor weer eens een overwinning. Dat zou moeten kunnen tegen nummer 2 Sleeuwijk waar in het najaar nog met 4-1 van werd gewonnen. We kunnen eindelijk weer beschikken over topscorers Jesse en Tomás, dus zijn op volle oorlogssterkte.

De wedstrijd gaat gelijk op en halverwege weet Stefan een corner van Robin in het doel te werken. Dat is een goed begin. Maar niet lang daarna vergeten we de organisatie en lopen we met teveel mensen voor de bal. Onnodig balverlies lijdt tot een snelle counter en de gelijkmaker. Binnen 5 minuten draait Sleeuwijk de wedstrijd om via een slimme vrije trap en nog een counter. Dan geef je het zomaar weg en sta je met rust met 1-3 achter.

Op zich is er nog niets verloren en heb je nog een helft om het goed te maken, maar je maakt het jezelf wel onnodig moeilijk. De 2e helft is ondanks tegenwind voor Arkel. Naarmate de wedstrijd vordert dringt Arkel steeds meer aan en moet Sleeuwijk regelmatig stevig ingrijoen bij rushes van de in de 2e helft sterk spelende Youri en Jordi. Onze aanvallers zijn vandaag niet echt scherp helaas en het doelpunt lijkt maar niet vallen. Een kwartier voor tijd maakt Roy uit de rebound dan toch de 2-3. Er is nog tijd voor de gelijkmaker, maar ook de kopbal van Jesse uit een voorzet van Tijmen wil er niet in. Met 2-3 doen we onszelf tekort, maar de 2e helft biedt perspectief voor de laatste 3 wedstrijden van deze competitie. Bij 1x winst doen we het beter dan in het najaar, dus er is nog niets verloren.