Arkel JO19-1 weer met beide benen op de grond

VVGZ JO19-1

Roy Bouman (intikker)

1e klasse 3

23 maart 2019 12:15

Na de eerste 4 wedstrijden in de voorjaarsreeks ongeslagen te zijn gebleven, maakte VVGZ JO19-1 daar met een afgetekende 2-7 overwinning hardhandig een einde aan. In het najaar hadden we al met 1-10 verloren van deze tegenstander in een wedstrijd waarin iedereen er met de pet naar gooide. De kans om dit recht te zetten, werd vandaag helaas niet aangegrepen.

Met precies 11 eigen spelers en 2 JO17 spelers die er al een wedstrijd op hadden zitten, begonnen we aan deze wedstrijd. Max kreeg vorige week rood en spits en aanvoerder Jesse startte later op de middag in de basis bij Arkel 1, dus de spitspositie was vacant. Vrijdagavond kwamen daar nog afmeldingen van Merlijn en Robin bij, waardoor de spoeling wel erg dun werd. Maar dat is geen excuus om er niet met zijn allen keihard tegenaan te gaan. Met Roy "Der Bomber" Bouman als gelegenheidsspits, begonnen we voortvarend aan de wedstrijd. Roy maakte zijn uitverkiezing meteen waar door al snel de 1-0 in het doel te rommelen. Stefan maakte ons 2e doelpunt, maar dat was aan het einde van de 2e helft. Wat er in de tussentijd gebeurde was eigenlijk te triest voor woorden. Toch wil ik er hieronder nog een paar regels aan wijden opdat we er misschien wat van leren.

Er zijn van die dagen dat er niets lukt en dat we vooral de strijd met elkaar aan gaan, terwijl het toch de bedoeling is om de tegenstander te verslaan. Na de 1-1, die al snel na ons eerste doelpunt viel, begon het onderlinge gemekker. Elke foute pass werd voorzien van commentaar, dat weer van een weerwoord, enzovoort. Van enige zelfkritiek was bij sommige spelers geen enkele sprake en ook goed bedoelde aanwijzingen werden meteen gezien als kritiek en van tegenwoord voorzien. Helaas was het weer zo'n dag en zelfs met 4 man begeleiding is er dan geen houden meer aan. Vanwege de personele bezitting viel er ook weinig te wisselen, maar bepaalde spelers waren er al vroeg rijp voor, omdat ze vooral hun mond roerden en voetballende volledig door de mand vielen.

Als je wat spelers mist en toch een goed resultaat wilt halen, dan zul je er keihard voor moeten werken. Daar was bij een aantal spelers vandaag helaas geen sprake van en dan wordt het wel heel erg lastig. VVGZ is een goede ploeg die ons met goed combinatiespel en veel lopende mensen alle kanten van het veld lieten zien, maar daar kregen ze van ons ook alle gelegenheid toe. Pas toen Youri in de 2e helft werd vervangen door Han (JO17) keerde de rust op het veld terug en stokte de doelpuntenregen. Mika (JO17) had met de rust Twan al vervangen.

Richting het einde waren onze spelers blijkbaar zo suf getikt dat de een na de ander neer viel (enkel, scheenbeen, kramp). De wedstrijd eindigde met een ongelukkige knieblessure van Tomas van der Vorst die moest worden afgevoerd naar de huisartsenpost. Daar werd geconstateerd dat de knie waarschijnlijk uit de kom was geweest (en weer vanzelfd terug). De schade lijkt mee te vallen en met 2 weken rust te verhelpen.

Komend weekend zijn we gelukkig vrij zodat iedereen een beetje kan bijkomen en herstellen. Hopelijk staan we er over 2 weken weer met de zelfde instelling als in de eerste 3 wedstrijden van deze reeks, want zoals het vandaag ging kan je beter thuis blijven.