JO11-1 begint bekertoernooi met ruime zege tegen Lekvogels (....en Frenkie passeert Messi)

Arkel JO11-1

16 - 1

Lekvogels JO11-2

Assist: Stijn Alblas
Stijn Alblas (schot)
4'
8'
Assist: Jari Oudijk
Jari Oudijk (schot)
14'
Assist: Timo Steenis
Timo Steenis (schot)
29'
33'
35'
40'
Stijn Alblas (afstandschot)
43'
48'
Jari Oudijk (intikker)
51'
Jari Oudijk (afstandschot)
53'
57'

Groep 3 27

7 september 2019 9:00

Afgelopen zaterdag was het zover. De eerste wedstrijd van de JO11-1. Iedereen was blij dat er eindelijk weer kon worden gevoetbald, maar iedereen was ook een beetje zenuwachtig vanwege de nieuwe samenstelling van het team. De zenuwen kwamen misschien ook wel omdat m.i.v. dit seizoen de spelers zich zelf voor de wedstrijd moeten gereedmaken zonder enige hulp van papa, mama, opa of oma in de
kleedkamer.

De zenuwen werden echter snel omgezet in daden op het veld. Onder het mom van ‘de kortste weg Europa in is via de beker’, werden de Lekvogels afgejaagd en op eigen helft gehouden. Na het eerste kwart van de wedstrijd stond het al 5-0. Afstandsschoten, assists, combinaties. Alle varianten kwamen voorbij. Op slag van rust was de 8-0 een feit. De doelpunten werden aardig verdeeld onder de middenvelders (Jari, Rob, Sophie, Timo) en aanvaller (Stijn). De verdediging met Luke, Mo en Sepp had niet heel veel te doen dus om de beurt kon een van de drie inschuiven. Ook leuk om dat mechanisme eens toe oefenen.

De tweede helft ontwikkelde zich op dezelfde wijze. Het aantal doelpunten werd tegen de jongere tegenstander exact verdubbeld. Enige smetje voor ons was de tegengoal die uitstekend door de Lekvogel middenvelder werd ingeschoten. Na de wedstrijd mocht keeper Pim even zijn team toespreken dat hij zich enorm in de steek gelaten voelde op dat moment. Een keeper wil altijd de nul houden!

Waar de eerste drie kwarten de scores netjes werden verdeeld, zorgde Jari voor een verandering in het vierde kwart. Met vier doelpunten op rij zorgde hij voor een heuse ‘quattrick’ (4 doelpunten in een kwart). Een nieuw woord voor de Dikke van Daalen misschien.

Al met al een hoopvol begin, eens kijken of deze dadendrang voortgezet kan worden. A.s. woensdag staat de tweede bekerwedstrijd al op het programma, om 18.30 uur uit tegen Ameide. A.s. zaterdag volgt dan de derde bekerwedstrijd, heel vroeg in Meerkerk.

Op beide dagen is uw verslaggever er niet bij, dus de kans is klein dat er een verslag van komt. Tenzij het iemand uit het publiek mij 20 steekwoorden toestuurt. Dan verzin ik het verhaal daar gewoon om heen :-)

Met sportieve groet

Andries van Duijvendijk

PS1:
De kop is er af. De eerste wedstrijd werd gespeeld op een nat veld dus de eerste kandidaat voor de zogenaamde wastas kan aan de bak voor een goed resultaat in het JO11-1-Was-Fenomeen klassement. Om het goede voorbeeld te geven heeft leider Pieter de tas meegenomen (voor Gonneke denk ik).
Het wordt nog een heel karwei om de wasresultaten te checken op 9000 km afstand maar ik zal wat evaluaties via de whatsapp bij de spelers ontfutselen.