De eerste overwinning voor de JO10-1G met 4-10 !

4 - 10

Arkel JO10-1JM

Groep 3 25

14 september 2019 9:00

Deze zaterdagmorgen begon best wel vroeg om 8.15 werd er vertrokken naar het altijd "gezellige" Schelluinen. De laatste bekerwedstrij na een verloren wedstrijd en een gelijkspel, zou een winstpartij wel erg verdiend zijn.
Daar aangekomen was iedereen snel startklaar, er werd hard warmgelopen het zonnetje was tenslotte nog aan de andere kant van het veld.
De partij begon met Chiana in het doel vergezeld door Stijn, Saar, Keano, Ilay, en Mustafa. Rins en Anna begonnen als wissel ( al heeft Rins de ambitie om coach te zijn , maar scheidsrechter kan ook). Binnen 1 minuut wist Saar het doel te raken, snoeihard achter de keeper. Om heel eerlijk te zijn was het voetballend niet heel spannend om naar te kijken. Mustafa wist gelijk weer het doel te raken en zo was er binnen 5 minuten een 0-2 voorsprong ontsaan. De wedstrijd vorderde en de doelpunten ook. Door doelpunten van Saar 4x ( er schijnt een nieuwe betaalafspraak te zijn voor gescoorde doelpunten ;) ) , Mustafa 2x, Keano 2x en Stijn 1x stonden we met rust al met 0-9  voor. Chiana begon te klagen ze had niet veel te doen gehad.

In de rust werd weer eens duidelijk hoe wijs de dames en heren geworden zijn. ilay hoeft niet perse te scoren ;) . Plezier is belangrijker dan scoren.

Na de rust werd er wat gewisseld vooral de keeper was de belangrijkste in deze. Saar nam plaats onder de lat en Chiana mocht beginnen als wissel samen met haar broer. Niels en Vincent hadden besloten dat de verdedigers met deze stand ook eens de kans mochten krijgen om voorin te voetballen, maar de coach van Schelluinen had een tegenactie bedacht. Hij had 2 spelers van de JO13 "geleend" om zo toch nog  proberen te winnen. De heren leiders hadden dit al direct in de gaten en coachten de dames en heren door de wedstrijd heen. De wedstrijd werd met deze actie behoorlijk wat fysieker en gelukkig was er een gebrek aan spelbegeleiding anders hadden we door de vele overtredingen om 14 uur s'middags  nog steeds gevoetbald. Rins Stijn en Anna hebben letterlijk gras gehapt, waar menig toeschouwer/ leider bang was dat Mustafa compleet omver gelopen zou worden was het Keano die hier wel raad mee wist. De kids waren behoorlijk onder de indruk en zo kon het gebeuren dat na 5 minuten spelen in de 2e helft het ineens 3-9 stond. Rins raakte wat gefrustreerd en kwam toch steeds voor het doel maar naast op de lat/ paal of de handen van de keeper waren het resultaat. Toen hij echt boos werd was het toch raak en een snoeiharde 3-10 werd bereikt ( Gelukkig zag zijn vader het dit keer wel ;) en was zijn moeder veel trotser dan Rins zelf). De duw en trek partij zette voort maar Ilay liet zich niet gek maken, hoe hij het toch steeds weet te doen, als je even niet kijkt gaat ineens Ilay er weer met de bal vandoor. Stijn had de opdracht gekregen nummer 5 niet meer los te laten ( gelukkig hadden ze niet gezegd erin vast te bijten ).
Er werd nog 1 keer gescoord van de Schelluinse kant en toen was het toch echt een feit 4-10 gewonnen en hoe, met het hele team gestreden tot de laatste seconde.