Datum

21 september 2019 9:00

Accommodatie

Onbekend

Na drie overwinningen in de bekercompetitie stond vandaag de start van de competitie op het programma. Op het zonovergoten sportpark Schoonzigt was Vuren JO11-1 onze tegenstander. De tegenstanders zagen er groter uit dan de vorige tegenstanders en hun warming up deed een (hopelijk) meer gelijk opgaande wedstrijd vermoeden.

Het bleek al snel dat door snel voorin te storen Vuren niet aan voetballen toekwam. Zeker 6 kansen werden eerst door ons om zeep geholpen totdat er eindelijk werd gescoord. En ja hoor het was Vuren dat een keer over de denkbeeldige middenlijn was gekomen en scoorde na een nonchalante breedtebal van onze kant.

De achterstand werd al snel weggepoetst door Stijn. In slechts een paar minuten wist hij drie keer te scoren. Na nog twee doelpunten van Rob in het eerste kwart was het pleit al beslecht. Het voetbal bij deze doelpunten was ook nog eens prima, dus de begeleiding en de aanwezige toeschouwers konden relaxed van de zon, de koffie en het spel genieten.

De verdedigers Demian, Mo, Sepp en vanaf het tweede kwart ook Luke konden een voor een doorschuiven naar het middenveld, waardoor de afspeelmogelijkheden voor Sophie en Jari legio werden. De score werd langzaam uitgebouwd. Rommelige fases wisselden zich af met hele sterk fases. Het eindstation was veelal Stijn of Jari met een doelpunt. Wel moet worden opgemerkt dat achterin niet altijd resoluut werd uitverdedigd. Opbouwen is goed, maar soms is een lange bal naar voren ook prima. Pim werd door dit ge-emmer nog twee keer opgedragen om de bal uit het net te halen…. Beetje jammer jongens (en meisje).

Het vierde kwart werd dit keer gebruikt om het conditieniveau op te vijzelen. De spelers werden aangespoord om te blijven storen en te blijven tikken. Uitrusten doe je maar lekker thuis :-). De spelers gaven goed gehoor. Dit keer vielen in dit kwart vele doelpunten. Sophie draaide haar tegenstander vele keren het donkere bos in en ze wist na diverse assists ook zelf nog twee keer te scoren.

Na het vergelijken van de notities op de telefoons van diverse journalisten, bleek dat de eindstand 15-3 was. Bijgeteld bij alle doelpunten van de bekerwedstrijden,  betekent dat we in 4 wedstrijden al 55 keer hebben gescoord.

Na de wedstrijd is er dan ook een email naar de KNVB gegaan om de JO11-1 een klasse hoger in te laten schrijven (2e klasse). Ten tijde van het schrijven van dit epistel kwam de bevestiging al binnen. M.i.v. as zaterdag spelen we in de 2e klasse. En we spelen weer thuis :-)

Aftrap 09.00. Aanwezig 08.30. Tegenstander is Papendrecht JO11-1

Met sportieve groet

Andries van Duijvendijk

PS1: De reporter is weer terug uit het Verre Oosten. Helaas is hij in gebreke gebleven om m.b.v. de 20 aangeven steekwoorden een tweede verslag van afstand te schrijven over de bekerwedstrijd van vorige week zaterdag. Hier alsnog even een samenvatting. Meerkerk – Arkel  3-17 (alhoewel de bediener van het telraam in Meerkerk maar 15 blauwe kraaltjes naar rechts had geschoven). Verder was het mooi weer en zijn we door in de beker. The End.

PS2: Het eerste JO11-1 Was-Fenomeen klassement is een feit. Waar na de eerste wedstrijd Gonneke een poging waagde die later als ongeldig is bestempeld, was Sanne de klos om de was te doen na de doordeweekse wedstrijd in het regenachtige Ameide. Er zijn geen klachten geweest en de shirts werden als fris en schoon gewaardeerd. Het doorgeven van het wasmiddelmerk zorgde voor een punt aftrek. Het feit dat de shirts 2 x gewassen moesten worden betekende een bonuspunt. Dit betekent het mooie aantal punten van 28.5. Mariska was de waskandidaat na de derde bekerwedstrijd.  Waar deze zaterdag om half 9 de reserveshirts al door Harry Schenau waren overhandigd, kwam om 08.40 uur toch eindelijk de vraag, waar is de tas met tenues. Sophie lachte eens en vroeg aan papa waar de tenues waren. Het antwoord lat zich raden. Thuis In de schuur.  Dat betekende voor papa Richard  rennen, racen, schelden, remmen, tas pakken, schelden, racen, parkeren, rennen en…. Uithijgen. Na 9 minuten en 23 seconden waren de shirts alsnog in de kleedkamer. Voorwaar geen slechte tijd. Maar om een lang verhaal kort te maken: Tweeëneenhalf punten aftrek!

Met 26 punten staat Mariska (door toedoen van Richard, maar ik wil het vuurtje echt niet opstoken….) op een (zeer waarschijnlijk tijdelijke) tweede plaats. Angela heeft de tas dit keer meegenomen. We wachten in spanning af naar de wasresultaten.