2e klasse 03

9 november 2019 14:30

C.A (Kees) van der Duijn Schouten

Opstelling Arkel JO19-1

Rijsoord - ASV Arkel JO19-1 boekte zaterdag zijn 2e overwinning op rij en bleef voor de 4e wedstrijd op rij ongeslagen. Op bezoek bij hoofdklasser Rijsoord werd de plaatselijke JO19-1 werd met 0-4 verslagen door de manschappen van trainer Cees Poppelaars.

Het kwam bijzonder goed uit dat er pas om 14.30 uur werd afgetrapt op sportpark Rijsoord. Door een memorabel feestje, ter ere van de verjaardag van Max, werd het vrijdagnacht namelijk erg laat voordat de mannen thuis waren.

Arkel begon scherp aan de wedstrijd. Al in de 2e minuut werd Han gelanceerd door een heerlijke steekbal van aanvoerder Dennie. Han benutte dit buitenkansje en schoot ‘m feilloos in. Arkel bleef lang de betere ploeg, maar liet daarbij kleine kansjes onbenut. Rijsoord had het moeilijk en durfde geen druk te zetten op de degelijke Arkelse verdediging. Jens, Olaf, Dennie en Gwynn speelden foutloos. Een extra plus is natuurlijk het keeperwerk van Tomas. Zijn opleiding en wedstrijden bij Arkel 1 geeft het team een enorm zelfvertrouwen.

Het middenveld van Rijsoord hat geen grip op het sleurende middenveld van Arkel. Twan, Tim en Sem, waarbij Tim de diepste speler was. De in grote getalen toegestroomde supportersschare van Arkel moest een klein half uurtje wachten op de terechte 0-2. Han werd binnen de 16 gevloerd. Penalty specialist Jordi schoot ‘m hard rechts in de hoek.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Jammer genoeg liet Arkel de teugels een beetje vieren, waardoor Rijsoord iets beter in hun spel kwam zonder gevaarlijk te zijn. Arkel viel aan met 2 klassieke buitenspelers. Han op de linkerflank en Dre op de rechterflank met daar tussendoor onze sterke spits Jordi die als aanspeelpunt goed rendeerde. Rijsoord probeerde van alles, maar kwam er simpelweg niet aan de pas.

Na een kleine 60 minuten werd de wedstrijd op slot gegooid. Tim raakte, met 4 spelers van Rijsoord liggend/staand in het doel, de binnenkant van de paal. De rebound werd genadeloos afgemaakt door Jordi. Dit was de knock out voor de thuisploeg.

Met nog 20 minuten op de klok stond Rijsoord plots met 10 man. De goed leidende scheidsrechter stuurde een Rijsoord speler met geel eraf. Een 10 minuten straf was de sanctie. Lang kon Arkel niet genieten van de man meer situatie. Sem moest er ook 10 minuten af na mekkeren tegen de leidsman. Geel was de sanctie.

Ook met 10 tegen 10 was Arkel de bovenliggende partij waarin relatief weinig gebeurde. Tim krulde de bal van een meter of 20 op het dak van het doel. Een voorzet van Han bereikte vlak daarna Dre. Met een fenomenaal schot in de kruising stond de 0-4 op het scorebord.

Arkel ging wisselen. Sem, Gwynn en Tim eraf. Max, Jari en Tijmen erin. De wedstrijd werd op slot gegooid en Arkel had niets meer te duchten van Rijsoord.

Het lijkt erop dat ondanks de afwezigheid van Mika en Youri de puzzelstukjes in elkaar zijn gevallen. Arkel oogt fris met een spelersgroep die resultaat wil boeken met aanvallend en verzorgd voetbal. De omschakel momenten, die in het begin van het seizoen het elftal opbrak, zijn nu wel in orde. De juiste balans lijkt te zijn gevonden. Op naar volgende week wederom om 14.30 uur in Dordrecht bij RCD. Ook daar zal met lef en inzet gevoetbald moeten worden om druk op de top 3 te houden. Even nog heel kort nagenieten. Vanaf maandag gaat het vizier richting zaterdag. Alleen winst telt in deze fase.