Arkel JO19-1 buigt 2-0 achterstand om naar 2-3 zege in thriller in Dordrecht

30 november 2019 12:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Arkel JO19-1

Dordrecht - Op sportpark Schenkeldijk wist Arkel de lastige uitwedstrijd tegen Dubbeldam JO19-2 te winnen. Na een vroege 2-0 achterstand werd ook dit duel winnend afgesloten. Arkel blijft koploper Nieuw Lekkerland volgen met nog twee thuisduels op het programma.

Arkel begon veel te slap aan de wedstrijd tegen een fysiek sterk Dubbeldam. Dit resulteerde al binnen een minuut in een 1-0 achterstand. Drie minuten later was het weer raak. Slecht verdedigen werd afgestraft en Arkel keek binnen vier minuten tegen een 2-0 achterstand aan.

Een zeer zwak spelend Arkel leek kopje onder te gaan tegen laagvlieger Dubbeldam. Vanaf de aftrap was Arkel machteloos, lusteloos en vooral erg slordig. Niet dat Dubbeldam geweldig speelde, maar met meer inzet, passie en strijd, was het overduidelijk de bovenliggende partij.

Arkel kreeg, naarmate de eerste helft vorderde, iets meer grip op de wedstrijd zonder veel kansen te creëren. Een zondagsschot van grote afstand bracht Arkel terug in de wedstrijd. Tijmen bracht met dit prachtige doelpunt Arkel na een half uur spelen terug in de wedstrijd.

Arkel ging wisselen. Centraal achterin werd Olaf gewisseld voor Gwynn en Appie werd gebracht voor Sem.

In de rust zou er wat moeten gebeuren, want er moest na rust uit een ander vaatje getapt moeten worden. Arkel kwam goed uit de kleedkamer en liet zien waar het toe in staat is. Een getergd Arkel ging op zoek naar de gelijkmaker en Dubbeldam werd vastgezet op eigen helft.

Uit het niets werd Han getorpedeerd door een Dubbeldam speler. Deze horror overtreding zag iedereen van ver aankomen. De uitstekend fluitende scheidsrechter had geen andere keuze dan een (donker) rode kaart te trekken voor deze misselijkmakende overtreding.

Uit deze vrije trap wist Arkel direct te scoren. Appie kreeg de bal in de zestien voor zijn voeten en plaatste de 2-2 achter de keeper van Dubbeldam. Met nog een kwartier te spelen hield Arkel het gaspedaal ingedrukt en ging op zoek naar de verlossende treffer.

De 2-3 kwam er dan ook. Na een overtreding op Appie mocht Jordi aanleggen van een meter of twintig. De bal leek ongevaarlijk, maar de keeper verkeek zich op de bal, waardoor Appie de 2-3 in kon tikken. Met nog een minuut of tien te spelen leek Arkel het duel rustig uit te kunnen spelen, maar het bleek toch anders te lopen.

Eerst kreeg Tim te maken met een trefzekere elleboog van zijn directe tegenstander. Even later kreeg ook Han een doodschop van deze zelfde jongeman. De scheidsrechter hield het voor gezien en vond het welletjes. De wedstrijd werd als uitgespeeld beschouwd en Arkel vertrok met een driepunter richting huis. De uitlag werd tevens omgezet naar een 0-2 overwinning voor Arkel in plaats van een 2-3 winst partij.

Genoeg stof om over na te praten na deze tumultueuze wedstrijd, maar ondanks een bar slechte eerste helft kan Arkel zich op gaan maken voor de twee laatste thuisduels op het eigen vertrouwde Schoonzigt. Met vijf overwinningen op rij is Arkel al ruim twee maanden ongeslagen, echter mogen de mannen van Cees Poppelaars nog niet tevreden en verzadigd zijn.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Drechtstreek op het programma. Aftrap 12.15 uur.