Arkel JO19-1

2e klasse 03

16 november 2019 14:30

Opstelling Arkel JO19-1

Dordrecht - Op sportpark Krommedijk zette Arkel de opmars in tweede klasse 03 voort. De Arkelaren zetten de moeilijke uitwedstrijd bij RCD om in een 1-2 winst.

Voor aanvang van het duel werd een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van een erelid van Racing Club Dordrecht. Na het beginsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter (leeftijd 82 jaar) was het duidelijk dat RCD er een echte wedstrijd van wilde maken.

Vanaf de aftrap was het een rommelig begin van beide kanten. Gaandeweg de eerste helft trok RCD de wedstrijd naar zich toe. Feller in duels, beter in de bal komen en betere combinaties. Na een kwartier kwam RCD op voorsprong na lichtzinnig verdedigen.

Arkel herpakte zich snel en ging hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Vooral bij de vele corners kreeg Arkel echte kansen, maar de scherpte ontbrak. Onze voorhoede had het erg moeilijk tegen de sterke verdediging van RCD. Grote mannen verdedigheden meedogenloos op Italiaanse wijze. Ze schroomden niet om de ballen weg te rossen.

Arkel leek geïntimideerd en het lukte niet om het eigen spelletje te spelen. Na een half uur spelen werd het wat onvriendelijker nadat Tim een schop op kniehoogte kreeg. Een gele kaart had op dat moment op zijn plaats geweest. Even later kreeg dezelfde speler wel geel bij een opstootje waarbij Tijmen zich in moest houden.

Dit was wel het sein voor de uitploeg om de zaken energieker aan te pakken. Arkel sloeg gelijk toe. Vlak voor rust kwam Arkel op gelijke hoogte. Een vrije trap van Tijmen werd hoog de zestien in geslingerd. Jordi hield 4 spelers bezig, waardoor Tim de bal in de hoek kon tikken. Deze 1-1 was tevens de ruststand.

Na rust had Arkel het in de eerste fase nog moeilijk. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Arkel de wedstrijd in handen. De vermoeidheid begon langzaam aan beide kanten toe te slaan. Dit kwam mede door de vele duels die werden uitgevochten. Wel kreeg Arkel meer ruimte en kansen waren er voor Jordi en Han. Arkel vergat te scoren. RCD leek er volledig doorheen te zitten.

Arkel ging wisselen. Jari verving Gwynn en Max kwam voor Dre. Even later werd, de van een blessure teruggekeerde, Mika ingebracht voor de uitgebluste Tim.

Arkel bleef aandringen en kreeg 5 minuten voor tijd een vrije trap te nemen. Jordi ontfermde zich over dit buitenkansje. De vrije trap leek een prooi voor de keeper te worden, maar die liet de bal terugkomen in de zestien. Sem schoot de bal alsnog in en werd daarbij de matchwinner.

Met nog een paar minuten op de klok wist Tomas met een uiterste krachtinspanning de gelijkmaker te voorkomen. Door deze waanzinnige redding stapte Arkel als de grote winnaar van het veld.

Collectief een geweldige teamprestatie waarbij iedereen tot het naadje moest gaan om de overwinning over de streep te trekken.

Volgende week zal Arkel geconcentreerd en messcherp moeten zijn om zich definitief te mengen in de top van competitie. Aftrap is 10.30 uur op Schoonzigt.