Arkel JO19-1 schudt Ameide pas in de slotfase van zich af

Assist: Dre Post

2e klasse 03

23 november 2019 10:30

Opstelling

Arkel - Een geduldig en zakelijk spelend ASV Arkel JO19-1 heeft weer drie punten mogen bijschrijven. De Arkelse formatie versloeg zaterdag directe concurrent Ameide JO19-1 met 2-0. Door deze overwinning blijft Arkel in het spoor van koploper Nieuw Lekkerland en nummer twee GSC/ODS.

Arkel startte met dezelfde elf als vorige week. Spits Mika haakte deze week af met een knieblessure. Met Jordi heeft Arkel nog maar één spits in de selectie.

In het eerste bedrijf viel er weinig te genieten. Na een half uur spelen schoot Dre vanaf rechts voorlangs. Daar tegenover bracht tegenstander Ameide ook zeer weinig. Ameide bleek een stug en moeilijk te bespelen tegenstander. Arkel creëerde ook zelf te weinig en zocht te veel de lange bal. Een pittige overtreding op het middenveld van Sem bleef onbestraft, waar misschien geel op z’n plaats had geweest.

De tweede helft kwam Arkel goed uit de startblokken. De niet fitte Tijmen werd vervangen door Olaf. Er waren wat kleine kansjes van Jordi, maar dit waren maar speldenprikjes. Na een minuut of tien liet Ameide wat van zich horen. Het schot werd echter vakkundig gepareerd door keeper Tomas. Gelijk aan de andere kant moest de keeper van Ameide ook in actie komen na een schot van Han.

Het leek er lang naar uit te zien dat het duel zou eindigen in een bloedeloos gelijkspel. Arkel nam echter geen genoegen met een puntje en schakelde een kwartier na rust over naar een hogere versnelling. Arkel kreeg het middenveld steviger in handen en wist de vleugelspelers Han en Dre beter te bereiken.

Richting het einde van de wedstrijd besloot trainer Cees Poppelaars te gaan wisselen. Jari werd gewisseld voor Jens. Max kwam voor Tim. Helaas moest de licht geblesseerde Olaf de wedstrijd vroegtijdig beëindigen. Jens was zijn logische vervanger.

Het was lang wachten op de verlossende treffer. Een prachtige pass van Jordi werd door Han keurig in de hoek geschoten. Nog geen twee minuten was het weer raak. Het was diezelfde linkspoot Han die voor opluchting zorgde op het B veld, door op aangeven van Dre de 2-0 tegen de touwen schoot.

Vlak voor tijd mocht Han zelfs aanleggen voor een zuivere hattrick, echter had hij iets te veel tijd nodig. Met twee treffers was Han de gevierde man.

Samenvattend een niet al te beste wedstrijd van beide kanten. Arkel bleef vanuit een strakke organisatie strijden voor de punten zonder veel risico’s te nemen. Een team in balans en vol zelfvertrouwen. Volgende week op naar tegenstander Dubbeldam in Dordrecht voor een volgende finale richting het einde van de najaarscompetitie.