2e klasse 03

7 december 2019 12:15

R. Rozendaal

Opstelling

Arkel - ASV Arkel JO19-1 heeft thuis een redelijk simpele 6-2 zege geboekt op Drechtstreek JO19-2. In een uiterst sportief duel was Arkel de bovenliggende partij. Koploper Nieuw Lekkerland liet een steek vallen en verloor van Ameide, waardoor de najaarscompetitie in de 2e klasse 03 volgend weekend beslist wordt.

De bank van Arkel was goed gevuld met de nodige lang geblesseerde spelers en wisselspelers. Trainer Cees en teammanager Justin moesten het duel staande voor de dug out aanschouwen.

Na de slechte eerste helft van vorige week stond er vandaag weer een team, onder aanvoering van captain Dennie, dat er volledig voor wilde gaan. Arkel had er zin in tegen Drechtstreek, de nummer tien van de competitie. Na 19 minuten was het raak. Sem werd in de zestien gevloerd en Jordi mocht vanaf elf meter aanleggen: 1-0. Na slecht verdedigen maakte Drechtstreek snel de gelijkmaker. Na een half uur spelen schoot, de vandaag 18 geworden, Dre fraai de 2-1 strak in het net.

Even later kon Jordi zijn tweede treffer in dit duel bijschrijven. Arkel leek met 3-1 te gaan rusten, echter kreeg Drechtstreek ook een terechte penalty te nemen. Tomas zat in de juiste hoek, maar de penalty was hard en onhoudbaar. Arkel hield het onnodig spannend en ging met een minimale voorsprong de kleedkamer in.

Na rust werd het team van Arkel aardig omgegooid. Max, Jari en Gwynn kregen veel speeltijd. Ook werd de grieperige Tim weer op het middenveld geposteerd. Arkel liet het spel over aan het sterker wordende Drechtstreek en oogde kwetsbaar vlak na rust. Jens moest met een kopbal op de doellijn koppend de gelijkmaker voorkomen.

Twee minuten later gooide Arkel de wedstrijd op slot. De fraaiste treffer van de middag kwam op naam van Jordi. Met een mooi afstandsschot van zo’n 35 meter werd de uitstekende keeper van Drechtstreek verrast: 4-2.

Arkel ging op zoek naar meer goals. Han scoorde op aangeven van Max de 5-2. Drechtstreek moest verder achteruit. Arkel drong in de slotfase nog eens aan. Een dieptebal van Appie bereikte Jordi, die zijn vierde treffer van de middag maakte.

Volgende week speelt Arkel JO19-1 thuis tegen nummer zeven Groote Lindt. Koploper Nieuw Lekkerland speelt thuis tegen de nummer laatst VVGZ. Arkel zal zelf moeten winnen en Nieuw Lekkerland moet punten morsen. Alleen dan zal Arkel de koppositie definitief kunnen overnemen.

Het vizier moet richting zaterdag op scherp. Alleen een overwinning telt aankomende zaterdag. Aftrap 12.15 uur op Schoonzigt.