Accommodatie

Onbekend

J08-1

Zaterdagochtend ,23-11-‘19

Op een iets wat koude en grijze ochtend komt iedereen al vroeg uit de veren om de leukste, maar ook de spannendste wedstrijd van het seizoen te spelen.

Matchday is aangebroken,

Nog 1 uur en 25 minuten te gaan, paniekpiet breekt uit bij de begeleiders van de Jo8-1. De keeper blijkt ziek te zijn en kan helaas niet komen. Levi moet deze mooie dag aan zich voorbij laten gaan. Maar hoe gaan we dat nu oplossen? Na veel bellen, lukte het helaas niet om een vervanger te regelen en moesten we de wedstrijd met 5 tegen 5 spelen.

De scheidsrechter van dienst Hennie start de wedstrijd,

De wedstrijd begint en gelijk is duidelijk dat de teams heel erg aan elkaar gewaagd zijn. De eerste minuten gaat het spel van links naar rechts, maar tot echte kansen leidt dit niet. Totdat na weer een kneiterharde uittrap van Robin de bal via-via bij Jim beland en hij deze uitgelezen kans niet aan zich voorbij laat gaan! 1-0 voor de Jo8-1,  het doelpunt word op en naast het veld ( bij de in grote getalen opgekomen ouders, opa’s en oma’s en anderen) uitbundig gevierd.

Niet veel later komt er een kans voor de Jo8-2 om gelijk te maken en deze kans laten ze niet onbenut. Jasper, de kleinste en bovendien verreweg de jongste van het stel, schiet op prachtige wijze na een geweldige dribbel de 1-1 tegen de touwen. Zelfs de leiding van de Jo8-1 moest hier toch echt wel even voor klappen.

Net voor rust ligt er opeens heel veel ruimte, de Jo8-2 was even druk met aanvallen en vergaten te verdedigen en daar maakte Lucas handig gebruik van en knalde zo de 2-1 binnen!

Rust, Saskia heeft voor alle spelertjes limonade gemaakt en dat gaat er wel in. Ondertussen is er wat rumoer om het veld, Malle Pietje schijnt gesignaleerd te zijn……

De tweede helft word weer opgang gebracht door Hennie.

De eerste minuten is het kans op kans, maar de bal lijkt er maar niet in te kunnen gaan. Plotseling is daar de 3-1, na een prachtig samenspel komt de bal bij Lucas en hij haalt de trekker onberispelijk over. Wat een goal!

Jelle, de keeper voor de 2de helft, krijgt daarna schot na schot te verwerken en logischerwijs heeft hij helaas niet op alle schoten een antwoord. Deyeno gooit zich meerdere keren voor een schot en houdt veel ballen tegen, maar ook hij kan niet voorkomen dat het binnen de kortste keren opeens 3-4 staat. Milan scoort de 3-2 en de 3-3 na een prachtige solo en een geweldig genomen corner, die zo in de korte hoek binnen valt, het publiek staat inmiddels op de banken!

Zelden is er zo’n spannende wedstrijd geweest op Schoonzicht. Bodie schiet vervolgens ook nog de 3-4 binnen, vanuit de kluts beland de bal pardoes voor zijn voeten en hij bedenkt zich geen moment.

Hé, volgens mij zag ik daar Malle Pietje achter het glazen huis vandaan schieten, wat is die daar nou wezen doen……?

De jongens van de Jo8-1 laten er geen gras over groeien en met de kin omhoog en de borst vooruit gaan ze gelijk weer in de aanval, BAM daar is de 4-4. Lucas is op dreef, zijn 3de doelpunt voor vandaag en dat maakt het feest compleet, de jongens gaan springend en dansend weer naar hun eigen helft.

Niet veel later word Jim weer op prachtige wijze vrijgespeeld en word het zowaar 5-4. De spanning is voelbaar en de wedstrijd nadert zijn einde, de jongens hebben het idee dat de buit binnen is, maar er staan nog pak ‘m beet 3 minuten op de klok. We proberen de jongens weer scherp te zetten, maar een klein momentje van onoplettendheid en daar is die kleine dekselse Jasper weer aan de bal. Deyeno en Robin proberen uit man en macht Jasper af te stoppen, maar ze zijn te laat en Jasper schiet de 5-5 binnen.

Iedereen hoopt inmiddels dat dit de einduitslag zal zijn…..

Nog 1 laatste aanval voor de Jo8-1….

Jelle speelt de bal op Deyeno, Deyeno naar Robin, Robin speelt de bal de diepte in op Jim……Jim met een geweldige voorzet op de voor het doel vrijstaande Lucas. Daar komt de winnende… Néé!!! Hij gaat over…..Zo’n geweldige aanval verdient een doelpunt, niemand kan het geloven. Lucas slaat zijn handen voor zijn gezicht en baalt als een stekker, maar wordt al snel door zijn teamgenootjes opgevangen, geeft niks joh, de volgende keer scoor je wel!

Hennie kijkt op zijn horloge en ziet dat het tijd is en fluit voor het einde van de wedstrijd.

Bij aankomst in de kleedkamer schrikken de jongens van de Jo8-1 zich een hoedje! Er staat ineens een hele groot cadeau…. Voorzichtig word het cadeau geopend…. Gefopt! Groetjes Malle Pietje…. Dan zien de jongens ineens allemaal pakjes op de grond liggen en worden ze toch verwend met lekkere Sinterklaas chocolade en pepernoten.