ASV JO11-1 wint ook op de steppe van Ambacht

2e klasse 03

5 oktober 2019 12:00

T. (Thijs) van Loon

Een week na de heroïsche thuisoverwinning op Papendrecht stond de middagwedstrijd bij ASWH op het programma. Aangekomen op het sportpark bleek dat we op veld 8 (!) onze kunsten mochten vertonen.

Na een lange wandeling was nog maar de vraag of de wedstrijd doorgang kon vinden. Op de steppe van veld 8 waren nl. de nodige zeldzame planten aangetroffen.  Na een grondige inspectie van de vereniging natuurmonumenten mocht er toch afgetrapt worden.

Het eerste kwart was heel mak van Arkel kant. Er werd veelal op een paar meter verdedigd, de ruimtes tussen aanval, middenveld en verdediging waren te groot en er werd slordig omgegaan met kansen, met andere woorden net als het veld….los zand. Waar wij de paar kansjes niet afmaakten zorgden de ASWH-voorwaartsen voor een 2-0  voorsprong voor de thuisclub. Totaal onnodig.

In het tweede kwart zat er al weer wat meer vechtlust in het team. Dit resulteerde in het tweede kwart in ontzettend veel schietkansen. De speciaal geïnstalleerde app op mijn mobiele telefoon crashte toen ik de 99e schietkans in het tweede kwart wilde noteren. Zoveel kansen en geen doelpunt en buiten dat we speelden nog steeds niet goed.

De rust werd doorgebracht op het veld om een lange wandeling te besparen. Na het nuttigen van de ranja, werden de bidon (keeper) en de 7 witte biologisch afbreekbare plastic bekers (spelers) gebruikt om wat tactiek bij te brengen. Geen balletje, balletje dus wat menigeen langs te kant dacht maar waar ga ik als speler lopen in welke situatie.

Conclusie. De witte bekertjes gaan elke week mee. In het derde kwart werden de mouwen opgestroopt. De ploeg stond compacter en langzaam maar zeker moest ASWH het onderspit delven. Jari scoorde de belangrijke aansluitingstreffer. Snel gevolgd door de gelijkmaker van Stijn. Bij de volgende corner volgde zelfs de voorsprong toen Stijn van afstand de bal in de winkelhaak schoot.  Maar we waren er nog niet. Nadat Pim eerder een afstandschot pareerde was het een minuut later wel raak. Een afstandsschot kon er wiskundig eigenlijk niet in, maar het lukte de linksbuiten van Hendrik-ido-Ambacht wel (3-3).

Het vierde kwart was het er dus op of onder. Demian schoof door naar het middenveld, Rob werd laatste man en Mo werd rechtshalf. Jari werd als snel door Sepp weggestuurd en dat betekende de 4-3. De belangrijke 5-3 kwam van Mo. Timo ontfutselde de bal, schoof de bal door naar Mo en hij verraste de doelman door tegendraads laag in de touwen re rammelen. Sophie zorgde in de slotminuut voor haar eerste en Arkels laatste doelpunt van vandaag.

Voetballend was het misschien allemaal wat minder dan vorige week, de wil om te winnen na de rust vergoelijkte veel.

Volgende week spelen we uit tegen Groot Ammers, En wel om 08.30 uur. Hopelijk is iedereen (inlc begeleiding) wakker op dat tijdstip.

Met sportieve groet

Andries van Duijvendijk

PS:

Het wastas-klassment is aangevuld me de wasresultaten van Joke. De bloedvlekken in Jari's shirt waren er uit, dus dat was een bonuspunt! En de stille hint om wat lekkers in de wastas te stoppen is snel opgepakt. De eerste snoepjes zijn genuttigd. Beetje jammer was dat de zak snoep was vastgebonden aan het ballennet. Het kostte leider Pieter 10 minuten om een en ander los te krijgen :-)

Al met al een prima resultaat wat Joke op de voorlopige eerste plaats brengt. Ondergetekende heeft deze keer de tas meegenomen. Ik voel een maximale score aan komen.