JO11-1 wint ook 4e wedstrijd en is op zoek naar wasklassement saboteur.

10 - 5

Sliedrecht JO11-3

2e klasse 03

26 oktober 2019 9:00

Na een week zonder JO11-1 verslag als gevolg van een tumultueuze week voor ondergetekende (daar zal vast nog wel eens een boek over geschreven worden, verkrijgbaar bij de betere boekhandel) nu toch weer een verslag, en wel van de vierde competitie wedstrijd van de JO11-1

Op een zonnig maar winderig Schoonzigt was Sliedrecht onze tegenstander. De 15-2 bekeroverwinning op SVW van de week er voor, gold niet als graadmeter, dus aan de begeleiding zaak om de manschappen scherp te krijgen.

Dat bleek in het eerste kwart geen probleem. De tegenstander werd vastgezet. Er werd geen meter prijs gegeven en dat resulteerde al snel in de 1-0 voor Stijn op aangeven van Jari.

Na de 2-0 van Stijn en de 3-0 van Rob (op de slof na voorzet van Jari) was de overwinning eigenlijk al een feit.  Zeker toen topscorer Stijn wederom het net wist te vinden (4-0) op aangeven van Sepp.

In het tweede kwart lieten de spelers de teugels wat vieren wat vooral te zien was doordat de spelers meer voorin bleven hangen en de verdediging de bal meer als een huisdier begon te zien en menigmaal aaide i.p.v. de bal ouderwets een roei te geven.

Na een paar kansjes voor Sliedrecht scoorde Stijn toch zijn vierde van de ochtend (wederom op aangeven van Jari). Daarna kwam de klad er echt in wat resulteerde in een 5-2 ruststand.

In de rust werd het dus tijd voor een paar punten op de i, n.a.v. het belabberde tweede kwart. Hiervoor werd een filmpje getoond om onze gevoelens over te brengen wat wij van het tweede kwart vonden. Even voor de duidelijkheid, filmpje werd alleen getoond :-)

Het had zijn weerslag op het 3e kwart. De spirit van het eerste kwart was weer terug. Luke, Demian en Mo bikkelden achterin zonder huisdiergedachtes. Timo bracht menig keer Stijn, Rob en Jari in scoringspositie en een aantal daarvan werden verzilverd. Jari scoorde de ‘verlossende’ 6-2, Stijn de 7-2, Jari de 8-2 en Sophie de 9-2.

In het vierde kwart werd helaas het slechtste spel van de laatste 2 jaar getoond. Het publiek was allang weggelopen als het niet de eigen kroost had betroffen. Het toonde in ieder geval wel dat als wij er met de pet naar gooien dat elke tegenstander bij ons kan scoren. Sliedrecht deed het maar liefst 3 keer alvorens Sophie haar twee en laatste van de wedstrijd kon scoren. Eindstand 10-5

Al met al een wedstrijd waar naar gerefereerd kan worden in de voorbereiding naar de topper van a.s. zaterdag. We spelen dan tegen De Alblas om 10.00. Beide teams hebben 12 punten uit 4 wedstrijden, waarbij gezegd moet worden dat De Alblas een beter doelsaldo heeft

Met sportieve groet

Andries van Duijvendijk

PS:

Door de afwezigheid van de jury vorige week was Marijke bang voor het missen van punten in het was-klassement. Maar er waren genoeg informatiebronnen om tot een gedegen puntentotaal te komen. Het brengt Marijke de gedeelde tweede plaats.

Afgelopen week had Joke de washonneurs weer waargenomen. Met alle plussen (snoep in tas) en minnetjes kwam het totaal zowaar weer uit op 29.6 punten. Een stevige en consistente 1e plaats derhalve.

Gonneke heeft deze week de tas meegenomen om die ongeldige wasbeurt (ze is er nog steeds kapot van) van de vorige keer weg te poetsen. Het lijkt ondertussen dat in relatie tot het wasklassement alles tegenwoordig geoorloofd is. Gonneke liet al snel weten op zaterdag dat een saboteur in een kous een fles shampoo heeft leeggespoten, met een enorme geur maar bovenal schuimsensatie in haar wasmachine tot gevolg. Volgende week is de recherche ZuidHollandZuid uitgenodigd om in de voetbaltassen van de spelers na te gaan van wie de shampoo afkomstig is geweest. Volgende week meer….