JO11-1 op schot tegen VVGZ. Verkeersinfo systeem in Barcelona werkt naar behoren! Kaasstengels in de pocket.

Arkel JO11-1

13 - 0

VVGZ JO11-2

2e klasse 03

16 november 2019 9:00

Vandaag stond om 09.00 uur de wedstrijd tegen laagvlieger VVGZ op het programma. Alle spelers waren weer fit bevonden en aanwezig.VVGZ’s nederlagen werden gedurende het seizoen steeds kleiner, dus we wisten wel dat er gas gegeven moest worden tegen de Zwijdrechtse Geluksvogels.

En dat gebeurde.  Met fel storen werd de tegenstander vastgezet op eigen helft. Toch duurde het even totdat de rust in het spel kwam om de kansen om te zetten in doelpunten. In de 11e minuut stond de 1-0 eindelijk op de borden na een lage schuiver van Jari. Zoals vorige week beschreven worden de tussenstanden doorgegeven aan het verkeerssignaleringssyteem in Barcelona. En jawel na een week van testen, bleek het te werken. Met een vertragingstijd van minder dan een minuut werd de info netjes geprojecteerd op de DRIP (digitale route informatie paneel).

De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Demian werkte de 2-0 op aangeven van Rob in het doel. Het eerste kwart eindigde nog bijna in 3-0 als Sepp’s afstandsschot er niet via de binnenkant van de paal het veld weer was in gestuiterd.

Tijdens het tweede kwart werd Timo weer ingebracht. Na 2 weken met geschudde hersenen rond gelopen te hebben kon hij weer aan de bak. Een passje van hem richting de voorwaartsen werd door Stijn bij Jari gebracht. Jari liet gemakkelijk de 3-0 aantekenen. Weer was het Jari die de ruststand bepaalde op 4-0, ditmaal op aangeven van Demian.

De rust werd gebruikt om de tenen en vingers op te warmen. Pim zal het in ieder geval als keeper niet warm hebben gehad. Met Sophie als laatste vrouw ter vervanging van Mo die verdienstelijk speelde vandaag, werd het derde kwart aangevangen.

Jari scoorde al snel zijn vierde doelpunt en dat zorgde voor reuring langs de lijn. Er stond namelijk een weddenschap open dat als Jari er vijf zou scoren (in eender welke wedstrijd) het hele team kaasstengels getrakteerd zou krijgen van scheidsrechter Julien. Verzoeken van familieleden om Jari wissel te zetten werden niet gehonoreerd.

Rob maakte eindelijk zijn doelpunt dat het halve dozijn volmaakte (6-0), nadat eerdere pogingen door een mix van brute pech en soms overijver jammerlijk waren gestrand. Daarna ging het snel. Stijn knalde de 7-0  er in, gevolgd door de 8-0 van Jari. Kaasstengels dus in de pocket!

Demian scoorde de eerste in het vierde kwart de 9-0. In dat kwart was Sophie weer in de spits gepositioneerd en zij kreeg op aangeven van Luke de bal op een mooie plek om eens te rammelen op doel. Kruising en 10-0! De overige drie doelpunten werden weer netjes verdeeld over Jari, Rob en Sophie.

Het feit dat we in de tweede helft blijven knokken en blijven voetballen, ook al is de wedstrijd in de tas, maakt de begeleiding blij. Met 21 punten uit 7 wedstrijden wordt het nu wel interessant waar dit allemaal gaat eindigen. We kijken uiteraard wedstrijd voor wedstrijd.

As zaterdag spelen we tegen de nummer 3 van de competitie, Pelikaan. Een belangrijke klus. De grootst bepalende factor wordt waarschijnlijk het aanvangstijdstip. Half 9 in Zwijndrecht. Dat wordt weer in het donker verzamelen. De zon zou om 08.13 uur in Zwijndrecht op moeten komen, dus we hopen op mooi weer.

Met sportieve groeten

Andries van Duijvendijk

PS 1:

In het wasklassement was het de beurt aan Saskia (Demian). Na een zorgvuldige keuring door de spelers konden er buiten een kleine grasvlek geen onregelmatigheden worden gevonden in de witte shirts. Een prima resultaat, wetende dat de shirts na de wedstrijd tegen Rijsoord goed vuil waren.

Saskia komt met 29.4 punten op een gedeeld derde plaats te staan. De wastas is nu bij Mo. We zijn voornamelijk in gespannen afwachting op de lekkernijen die in de tas worden gestopt.

PS 2:

Vijf doelpunten van Jari betekent kaasstengels voor het hele team. Gelukkig weten we dat het begrip kaasstengels breed kan worden uitgelegd, dus doe mij maar een worstenbroodje :-)
Voor Marijke: Hier is het recept, mocht de bakker zaterdagochtend niet open zijn: https://www.laurasbakery.nl/bladerdeeg-kaasstengels/