Overwinning op de nummer 3 betekent 8e competitiezege op rij voor JO11-1. Next week: Live JO11-1 score updates during the match

Pelikaan JO11-2

3 - 5

Arkel JO11-1

2e klasse 03

23 november 2019 8:30

Vandaag stonden de wekkers bij alle ouders vroeg ingesteld. Verzamelen om half 8 op het plein went namelijk nooit.  De belangrijke match tegen Pelikaan stond op het programma. Pelikaan had slechts met 1 doelpunt verschil van zowel De Alblas als van Papendrecht verloren, dus het werd een kwestie van erop or eronder voor Arkel.

Mede-Leider Pieter was er niet bij vandaag. Hij volgde de wedstrijd vanaf de skipiste in Oostenrijk of bij dit tijdstip wellicht vanuit de ontbijtzaal. Elke beweging/gebeurtenis werd naar Pieter doorge-appt.

Overigens willen steeds meer aanhangers van de JO11-1 tijdens de wedstrijd op de hoogte gehouden worden. De streaming-mogelijkheden met vaste camera worden tijdens de winterstop onderzocht. Nu nog nog even via de whatsapp...

Op een winderig veld C werd afgetrapt. De vorige zin had ook zomaar op Schoonzigt betrekking kunnen hebben maar betrof toch echt het veld op het Sportpark van Pelikaan.

Het eerste kwart was redelijk gelijkopgaand. Arkel had meer kansjes en had meer balbezit, echter de ijver werd niet omgezet in combinatie voetbal. In het tweede kwart vielen de puzzelstukjes aardig op hun plek. Demian en Luke braken onder de bezielende leiding van Mo elke aanval af. Vervolgens wisten ze de middenvelders te bereiken. En die maakten samen met aanvaller Stijn de tegenstander meer en meer onrustig. Grootse compliment kwam eigenlijk van een van de Pelikaan spelers, toe hij zei: “Hee, spelen die gasten met meer spelers, ze zijn overal”

En na een paar minuten in het tweede kwart wist Rob na goed doorzetten en goed afronden de belangrijke 0-1 op de borden te schieten.

Niet heel lang daarna volgde een combinatie tussen Rob en Sophie. Sophie kapte en draaide zich knap langs de tegenstander. Haar voorzet belande bij Stijn, die goed afrondde (0-2). Met deze tussenstand werd de terugtocht naar de kleedkamer ingeluid.

Na de rust kreeg het tweede kwart een nog beter vervolg in het derde kwart. Sepp  zette al snel Jari aan het werk. Zijn inzet werd nog gekeerd, maar de rebound werd vanaf een meter of 7 met een droge linker knal door Timo achter de keeper gewerkt (0-3).

Nadat keeper Pim twee afstandsschoten uit het doel had geranseld was het weer de beurt aan Rob om met een verdekt schot de keeper te verrassen (0-4).  In de 43e minuut legde Stijn aan voor een knal van afstand. De keeper met de prachtig gebreide muts (het was echt koud) kon ‘m nog aanraken maar de bal rolde alsnog in de goal (0-5). Wat een weelde.

De buit was binnen. Althans dat kon toch niet anders....echter het vierde kwart werd er teveel gas teruggenomen, en een aantal keren niet goed ingegrepen. Reultaat was dat toen de timer van de telefoon van de scheids voor de laatste keer afging, de stand 3-5 op de borden stond. Jammer va de tegengoals en na een prima derde kwart totaal onnodig.

Desalniettemin een prima overwinning tegen een tegenstander waarvan de helft van de ploeg al 1eklasse ervaring heeft gehad dit seizoen. We zetten het derde kwart als maatstaf neer voor de volgende wedstrijden en dan kan het zo maar zijn dat na de volgende 3 wedstrijden er iets te vieren valt. We spreken het woord uiteraard niet uit. Maar de stand lis al mooi om naar te kijken.

Volgende week spelen we om 09.00 thuis tegen GJS. We gaan uiteraard voor een beter resultaat dan het ASV vlaggenschip afgelopen zaterdag tegen GJS heeft behaald.

Met sportieve groet,

Andries van Duijvendijk

PS1:

Tijdens de wedstrijd houd ik de registratie op mijn digitale notebook bij. Gezien de roep naar live tussenstanden vanuit de gehele wereld (dat laatste is geen grap), zal ik met ingang van volgende week de tussenstanden en (hopelijk) doelpuntenmakers realtime op de site/app registreren. (scheelt me later ook weer werk op de website...). Gebruik de volgende link volgende week en je blijft op de hoogte: https://www.asvarkel.nl/229/18643/uitslagen/wedstrijd-details/?tab=1

Of download de app van Voetbalassist en zoek daar de wedstrijd even op.

PS2:

In de top van het wasklassement is het dringen geblazen. Dit keer werden de wasresultaten met spanning afgewacht. Hoe zou de was van MamaMo (inderdaad de mama van Mo) uit de wasmachine gekomen zijn. Nou de uitkomst was in ee woord samen te vatten, nl: prima. Shirtje 7 miste helaas in de tas, waarschijnlijk is deze in de tas van de JO16 verdwenen vorige week (Richard kan jij eens checken?). Daarom wordt 0.1 aftrekpunt (een tiende van het aantal shirts) aftrek verwerkt in de stand. Dat brengt de score op jawel een gedeelde 3e plaats! Dat wordt dringen op het podium

De was van afgelopen zaterdag is door Arean meegenomen met Arean’s wastransport naar zijn eigen huisadres. Ik ga er maar even van uit dat vrouwlief Ingrid de was doet. Tip: De lekkernijen in de tas zijn zo goed als op. Volgende week weer een nieuwe stand.