12 oktober 2019 8:30

Uit bij Groot-Ammers. Altijd lastig.
Ook altijd vroeg. Zo mochten we in het donker in de miezerregen om half 8 verzamelen op het plein.

Na een pittoreske route door de donkere polder, het leek wel de Melkweg volgens inzittenden van Sanne’s auto, kwamen we netjes op tijd aan in het dorp aan de Lek.

Credo vandaag, laat je in het eerste kwart niet de kaas van het brood eten, zelfs als je helemaal geen kaas lust. Er is niks vervelender om (net als in de eerste twee wedstrijden) een achterstand om te buigen. Het eerste kwart viel al met al toch niet mee. Waar de verdediging aardig stond (ook al was het niet altijd resoluut), werd de slag op het middenveld niet gewonnen. Te vaak was een van de drie posities niet bezet en dan kon Groot Ammers er tussendoor voetballen zoals dat heet. Pim bracht waar nodig redding. Toch kwam de 0-1 voor ASV op het scorebord. Jari schoot met een droge knal de voorsprong op het bord.

Na wat tactische veranderingen op het middenveld na de eerste time out (Sophie op rechts, Jari naar midden-mid en Timo naar links), begon de olie in de machine zijn werking te doen. Luke en Sepp hadden hun tegenstander in de zak en konden steeds meer druk naar voren geven, Mo werd resoluter en sloot met zijn verdediging  aan. Langzaam maar zeker werd Groot Ammers op eigen helft teruggedrongen. Een handsbal in de ‘zestien’ zorgde dat Stijn mocht aanleggen voor een strafschop (0-2). Niet lang daarna volgde middels een diagonale knal van Stijn de 0-3.

Met een goed gevoel konden we dus gaan rusten. De zak met versnaperingen zou wel eens geopend kunnen gaan worden na de wedstrijd....

De tweede helft kwam ASV goed uit de startblokken. Via een pass van achteruit van Rob werd Sophie aan het werk gezet. Zij passte vanuit de hoek heerlijk over de grond op maat naar Jari die met (wederom) een droge knal de 0-4 liet aantekenen. Dat was helaas het sein voor een mindere 10 minuten waarin menigeen weer uit de positie ging lopen….Dit resulteerde in de 1-4 en daarna zelfs nog een bal op onze lat.

Na deze periode werd de rug weer gerecht werd Groot Ammers in de laatste 18 minuten overlopen. Met doelpunten van Jari, Rob en Stijn 2x (een daarvan met prachtig afstandsschot) stond na exact een uur voetballen de 8 op het scoreboard.

De zak met candy-bars mocht open. Dik verdiend! Na drie wedstrijden staat de JO11-1 zonder verliespunten op een knappe 2e plaats, achter het makkelijk scorende De Alblas.

Volgende week spelen we in de volgende ronde voor de beker thuis tegen SVW JO11-1. Aanvang 09.00 uur

Met sportieve groet,

Andries van Duijvendijk

PS 1:

Na de wedstrijd werd er aan de ronde tafel in de Ammerse kantine nog nagepraat door de ouders (moeders waren ruim in de meerderheid). Een soort Mol-talk, zeg maar Goal-talk. Het voetbal element werd misschien voor maximaal 30 seconden aangestipt. Verder ging het voornamelijk over thermo-strings en kaas-stengels. Aan de lezer de vrijheid om daar maar een verhaal bij te verzinnen.

PS 2:

De wastas met tenues werd dit keer buiten mededinging door ondergetekende aangeleverd. Het resultaat 30.3 punten, maar het telt niet om belangenverstrengeling te voorkomen :-)
Volgende week worden weer echte punten verdeeld. Marijke (Pim) heeft de vuile was meegenomen. Spelers en begeleiding zijn erg benieuwd welke lekkernijen er in de tas te vinden zullen zijn volgende week (naast uiteraard schone en frisse wedstrijdtenues).