79'

2e klasse 05

1 februari 2020 11:45

Opstelling Arkel JO19-1

Everdingen - Op sportpark Ries van Arnhem aan de Lekdijk heeft ASV Arkel JO19-1 in zijn eerste competitiewedstrijd van 2020 punten gepakt. Nadat in de najaarscompetitie de ploeg van Cees Poppelaars als tweede was geëindigd is het begin van 2020 goed te noemen. Arkel vertrok met drie punten in de tas met een goed humeur terug naar Arkel. Arkel won met 3-5 van SC Everstein JO19-1.

Personele problemen blijven zich opstapelen bij het Arkelse vriendenteam. Voorhoedespeler Mika is nog lang uit de roulatie. Spits Appie is voor onbepaalde tijd ook nog steeds uit zicht voor een plek binnen de selectie. Helaas is sterkhouder Twan vandaag door ziekte afwezig. De van ziekte van Pfeiffer herstellende Tim kan de 90 minuten nog niet volmaken. Opsteker is de onverwacht snelle terugkeer van Youri.

Op het moeilijk te bespelen veld kwam Arkel snel op een 1-0 voorsprong. Na zes minuten spelen scoorde Dre, na een pass van Jordi, de openingstreffer. Lang kon Arkel hier niet van genieten. Een handsbal van Sem in het strafschopgebied werd bestraft met een strafschop. De penalty werd feilloos ingeschoten. Tomas kon zich niet onderscheiden en koos de andere hoek. Het stond weer gelijk: 1-1.

Na een kwartier spelen kon Dre weer profiteren, nadat Han zijn schot gekeerd zag worden door de doelman van Everstein.

Na een half uur spelen werd het echter weer 2-2 door een cruciale dekkingsfout in de defensie. De thuisploeg had in de minuten na de gelijkmaker zelfs kansen op meer. Everstein was heel dicht bij een voorsprong, maar de paal stond tot twee keer toe in de weg.

Geheel onverwacht kwam Arkel weer snel op voorsprong. In het doelpuntrijke duel scoorde, de vandaag niet te stoppen, Dre de 3-2. Een onvervalste hattrick! Han was de man van de assist. Met een 2-3 stand gingen beide teams de rust in.

Na rust wilde Arkel snel definitief afstand nemen, maar kreeg de deksel op de neus. Een schot vanaf de zestien was onhoudbaar voor Tomas. Na de goal werd de pratende Tijmen met geel weggestuurd door de arbiter. Arkel moest met tien man in de overlevingsstand. Arkel kon weer overnieuw beginnen.

Na 20 minuten spelen maakte Youri zich, na vierenhalve maand blessureleed, op voor speelminuten. Gwynn ging naar de kant en Youri kwam centraal op het middenveld te spelen. Met nog een kwartier te spelen kwam Arkel dan eindelijk weer op voorsprong. Ditmaal was het Jordi die het net wist te vinden.

Arkel ging nog één keer wisselen. Gwynn er weer in en Tim eruit.

Even later kon Arkel de wedstrijd op slot gooien. Han werd onrechtmatig gevloerd. Jordi mocht het klusje klaren, maar koos voor het eerst een andere hoek. Het bleef dus nog even spannend. Vijf minuten later was het over uit met Everstein. Een vrije trap van Youri werd feilloos ingekopt door de vrij staande Jordi. Eindstand: 3-5.

Arkel behoudt , door deze overwinning, de ongeslagen status (sinds 5 oktober 2019). Stiekem wordt er ook zeker al naar de toekomst gekeken, want ASV Arkel wil natuurlijk ook volgend seizoen met een JO19-1 de competitie in. Volgende week zaterdag is GVV’63 de tegenstander. Aftrap 12.15 uur op sportpark Schoonzigt.