8 februari 2020 10:15

Accommodatie

Onbekend

Na flink wat haasten( Joep en Joeri van de JO9 moesten ons uit de brand helpen door de afwezigheid van Lucas) en een kwartier later aftrappen, konden we dan toch eindelijk beginnen.

Half elf de wedstrijd word gestart, en we zien al heel snel dat de tegenstander aardig aan ons gewaagd is. Het spel golft van links naar rechts met kansen over en weer.

Jim en Robin die de taak hadden de eerste helft in de verdediging te staan, hadden hun handen vol aan de bewegelijke spitsen van Asperen maar kwamen veelal als winnaar uit de duels waarna de middenvelder van dienst Joeri de taak had om daarna de aanvallers aan te spelen. Jelle en Deyeno waren duidelijk niet gewend aan een plek in de aanval en gaande weg zag je dat ze dus ook steeds meer naar achteren gingen wat resulteerde in het feit dat we ons aanspeelpunt voorin kwijt waren dit werd halverwege de eerste helft door de jongens zelf opgelost en Jim ging steeds dieper spelen. Goed gedaan Jim en Deyeno! Levi pakte voor rust nog een aantal belangrijke ballen en dankzij zijn snelle spelhervattingen konden we voor rust nog mooi de 0-1 tegen de touwen jagen.

In de Rust hebben we de taken goed doorgenomen met de jongens, (samen spelen vrijlopen in balbezit en een mannetje opzoeken als de tegenstander de bal heeft.) Robin en Jim spelen in de voorhoede, Deyeno en Jelle achterin en Joep de verbinder op het middenveld.

De tweede helt is nog maar net begonnen en gelijk worden de patronen duidelijk er word heel goed vrijgelopen en goed overgespeeld en binnen 5 minuten hebben we alweer 5x gescoord. Hoogte punten zijn, een geweldige opbouw van Levi, Jelle, Deyeno en Joep (tiki taki hoge school voetbal) Jim passeert 2 man en geeft voor op Robin die prachtig binnen schiet. Robin die vlak na dit doelpunt gelijk zijn 2de maakt door goed verdedigend optreden van Deyeno die vervolgens de bal naar voren geeft, Robin houdt de bal met links net voor de achterlijn binnen en schiet op werkelijk geweldige wijze buitenkant rechts binnen.

Even sluit er wat gemakzucht in het team, maar door goed keeperswerk weten we de schade te beperken tot 1 tegen doelpunt die eigenlijk nog onterecht was ook de bal werd immers bij Levi uit zijn handen geschoten terwijl hij net de bal geweldig gestopt had. Maar goed niet mopperen en doorgaan! Na het tegendoelpunt pakte we gelukkig weer snel het initiatief en lieten we de score nog wat oplopen. Mooiste momenten waren voor Jim, Een welverdiende vrij trap Die Jim wel even binnen zou knallen, maar helaas de geweldige pegel belande op de lat en na stevig doorzetten van Joep en Jim (allemaal binnen de regelsJ) liep Jim de bal zo het doel in.

Het Hele team verdiend echt een heel groot compliment voor de manier waarop we gespeeld hebben!! Alles waar we op wijzen bij trainingen en met wedstrijdbesprekingen word super goed uitgevoerd, iedereen zoekt z’n mannetje verdedigend op en loop goed vrij bij balbezit, Super knap Jongens! Hopelijk trekken we deze goede lijn door in de volgende wedstrijd thuis tegen Streefkerk JO8-1 om 9 uur. (Streefkerk heeft de eerste 2 wedstrijden ook gewonnen tegen SVW en tegen Hardinxveld dus knallen volgende week!)