... (stift)
35'

4e klasse 19

7 maart 2020 10:00

Vandaag stond de wedstrijd tegen SteDoCo op het programma, vergezeld van een heerlijk zonnetje begonnen de jongen met veel zin aan de warming-up.

SteDoCo mocht aftrappen maar kon niet lang genieten van het balbezit, Arkel zat er gelijk boven op en met mooi combinatie spel kregen we binnen 2 minuten al 3 kansen!

Na goed werk van Jelle die de bal sterk veroverd schiet hij de bal naar Jim die met een goed schot  de 0-1 op het scorebord zet. Enkele minuten later is het Lucas met de mooie actie en de pass naar Robin die met een stiftje netjes afrond. 0-2. Bij de 0-3 waren de rollen precies omgedraaid, Robin met de actie en de pass en Lucas die binnen schiet. Net voor de time-out krijgt Lucas de bal aangespeeld en begint aan een solo vanaf eigen helft, 4 man voorbij en fraai afronden! 0-4. Het gaat weer bijna vanzelf…. Na de time-out laten we SteDoCo dan ook maar met een speler extra spelen om zo hopelijk de wedstrijd wat gelijkwaardiger te maken.

Arkel had hier enkele minuten moeite mee en SteDoCo kwam er zowaar 2 keer goed doorheen. Gelukkig hebben wij een keeper die er staat als het nodig is en hij blijkt nog goed mee te kunnen voetballen ook, Tot 2x toe komt Levi goed zijn doel uit en geeft gelijk de pass naar voren!

De 0-5 komt dan ook tot stand door het goede uitkomen van Levi die gelijk een pass naar Jelle geeft en zijn voorzet resulteert in een corner. Na een perfect uitgevoerde corner van Jelle komt de bal bij Jim die met wat geluk kan scoren.

De 0-6 was echt topklasse. Deyeno veroverd de bal kapt een mannetje uit ziet Robin op de middenlijn vrij staan geeft een prachtige pass en Robin speelt 2 man uit op weg naar de cornervlag. Eigenlijk  wilde hij een voorzet geven op de vrijstaande Lucas maar hij ziet een klein gaatje en krult de bal heel mooi binnen! Op slag van rust word het ook nog 0-7 door Robin via de binnenkant van de paal.

Het was werkelijk genieten langs de lijn, wat werd er goed samengespeeld!

De 2de helft besluiten we de opstelling door elkaar te gooien. Robin op doel, Levi in de spits samen met Deyeno. Je kon duidelijk zien dat de jongens dit niet gewend zijn en elke keer gaven we veel te veel ruimte weg achterin. (Door onze tactische meesterzet) was het de tweede helft gelukkig weer een gelijk opgaande wedstrijd en hebben beide teams 2 keer kunnen scoren. De 1-8 kwam van de voet van Jelle die fraai af kon ronden na het sterk doorgaan van Deyeno! En de 2-9 kwam op het scorebord na een mooie solo van Lucas.

Al met al was het weer een geweldige pot voetbal! Volgende week staat de wedstrijd tegen Drechtstreek op het programma, 9:00 uur op sportpark Schoonzicht. Hopelijk met net zo’n mooi weer en dito resultaat! Goed weekend.