... (e.d.)
24'

4e klasse 19

15 februari 2020 9:00

Vandaag stond de wedstrijd tegen Streefkerk op het programma, een lastige tegenstander wisten we op voorhand. Streefkerk had immers net als wij de eerste 2 wedstrijden gewonnen.
De eerste minuten ging het spel redelijk gelijk op, maar gaande weg kreeg Streefkerk helaas steeds meer grip op de wedstrijd.
Door ons steeds onder druk te zetten, zat er voor ons niet veel anders op dan de ballen zonder kijken naar voren te peren, en dat is niet ons sterkte punt, waar we anders altijd voetballend de oplossing zoeken was dat nu niet mogelijk. Jim en Deyeno hadden achterin dan ook hun handen vol aan de bijna een kop grotere spitsen van Streefkerk. Gelukkig zijn Deyeno en Jim 2 stoere jongens en waren ze toch echt niet van plan aan de kant te gaan voor de grote jongens. Uit alle macht werd er geprobeerd om Streefkerk van het score te houden. Doordat Deyeno de bal op zijn hand kreeg dacht hij even aan een vrije bal of was hij de bal even kwijt, en daar maakte Streefkerk goed gebruik van en scoorde zo de 1-0. Na dit doelpunt lieten wij de kopjes wat hangen en moest Levi nog enkele malen in actie komen. Gelukkig duurde dit niet te lang en voor rust creëerden wij nog een paar goede kansen. De schoten van Jelle, Robin en Lucas werden allemaal op geweldige wijze door de keeper van Streefkerk tegengehouden.

In de rust hebben we de opstelling iets aangepast en de jongens vertelt dat we wedstrijd echt wel kunnen winnen, allemaal een schepje er boven op jongens!

De tweede helft is nog naar net begonnen en de eerste kansen zijn alweer een feit. Jim schiet op doel en de bal lijkt erin te gaan maar helaas staat een geweldige keeper weer in de weg. Lucas krijgt een mooie kans, de keeper rekt zich uit en pakt een bal uit de linker bovenhoek. We beginnen ons inmiddels af te vragen of er ook nog een bal in gaat vandaag…..

Streefkerk probeert nog wel aan te vallen en ze krijgen nog een paar kleine kansjes als daar opeens Deyeno de bal af pakt en een pass geeft op Robin, met een beetje geluk beland de bal bij Lucas ( hoe dat nu precies gebeurde weet niemand meer maar hij kwam er) Lucas schiet op doel en via 2 of waren het nu 3 tegenstanders rolt de bal zo het doel in. Yes eindelijk de verdiende 1-1!

Na de 1-1 doen we er alles aan om ook de winnende te maken, verschillende aanvallen waarbij iedere speler wel de bal raakte. Deyeno die defensief alles van Streefkerk in zijn eentje onschadelijk maakt, want inmiddels was iedereen vergeten wat verdedigen is, zo graag wilde we winnen. Robin krijgt 2 kansen, Lucas, Jelle en Jim krijgen alle meerdere kansen maar telkens stond daar weer die keeper van Streefkerk….Corner na corner, kans na kans maar helaas het doelpunt wat we verdienen valt niet.

Nu een weekendje geen voetbal en daarna weer een mooie bekerwedstrijd.