Strijdvaardig en passievol Arkel JO19-1 wint van fysiek sterk GVV’63

2e klasse 05

8 februari 2020 12:15

R. (Ronald) Rozendaal

Opstelling

Arkel - Op een verlaten Schoonzigt wist Arkel JO19-1 ook tegen GVV'63 uit Gameren de drie punten bij te schrijven. Een hele slechte, maar vermakelijke wedstrijd eindigde in een knappe 2-0 overwinning voor de withemden uit Arkel. Het ambitieuze Arkel moest diep gaan om de drie punten ook in huis te houden. Met heel veel strijd werd ook wedstrijd nummer twee winnend afgesloten.

Voor de wedstrijd werden de nieuwe wedstrijd tenues gepresenteerd. Sponsor ROKS timmer en montage zorgt ervoor dat de mannen er weer prachtig bijlopen.

De wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Rozendaal en assistent scheidsrechter de Jong, vond plaats onder goede omstandigheden op het A veld. GVV'63 was in de eerste helft de betere ploeg. Het was aan keeper Tomas te danken dat Arkel niet op achterstand kwam. Meerdere kansen werden om zeep geholpen. Ook Arkel kreeg behoorlijke kansen, maar stuitte keer op keer op de uitstekende goalie van GVV’63.

Na ruim 35 minuten was het wel raak. De in bloedvorm verkerende rechtsbuiten Dre schoot de bal snoeihard in de kruising. Arkel leidde misschien wel tegen de verhouding in en begon beter te draaien. Vlak voor rust was linksbuiten Han zijn directe tegenstander voorbij, echter werd hij onreglementair onderuit gehaald. Dit betekende een uitsluiting van tien minuten.

In de rust haalde gelegenheidstrainer Vlietstra (Cees Poppelaars was afwezig) de twee middenvelders Sem en Twan naar de kant. Zij werden vervangen door Gwynn en Tim. Het spelbeeld was hetzelfde in de tweede helft. De Gamerense ploeg probeerde van alles, maar kwam niet verder dan wat schoten op doel. Arkel verdedigde met verve de voorsprong en wilde koste wat kost de overwinning over de streep trekken.

De genadeklap werd een kwartier voor tijd uitgedeeld. Jordi scoorde, vanuit een mooi draai in de zestien, de verlossende 2-0. Na deze treffer werd het tijd voor minuten voor Max en Jari. Buitenspelers Han en Dre mochten moe het strijdtoneel verlaten. Na wat gemekker tegen de scheidrechter werd een speler van GVV'63 met geel weggestuurd. Arkel vond het allemaal prima dat de tegenstander in de slotfase steeds geïrriteerder werd. De wedstrijd werd op slot gegooid en door Arkel zorgeloos uitgespeeld.

Volgende week speelt Arkel JO19-1 weer thuis. Om 10.30 uur wordt er afgetrapt tegen directe concurrent Lekvogels JO19-1.