Arkel JO19-1 blijft onverstoorbaar winnen

2e klasse 05

15 februari 2020 10:30

M. (Thijs) Schreuders

Opstelling

Arkel - De zegetocht van ASV Arkel JO19-1 duurt voort. Zaterdag moest Lekvogels er op Schoonzigt aan geloven. De Arkelaren boekten met een 3-0 overwinning de derde zege op rij. Met een prachtige hattrick werd Jordi the man of the Match in een wederom niet al te grootse wedstrijd.

Om 10.30 uur werd er afgetrapt op het altijd winderig en koude, maar goed bespeelbare,  C veld. De zon liet zich zelfs af en toe al zien. Vanaf het begin dicteerde Arkel de wedstrijd, maar veel kansen leverde dit niet op. Lekvogels koos bij de tos om eerst met de wind mee te spelen, maar creëerde ondanks de wind bar weinig voor het doel bij Arkel.

Arkel moest ondanks het veldoverwicht wachten op een buitenkansje dat aan kwam waaien. Door geklungel bij Lekvogels kwam Arkel na een half uur spelen op voorsprong. Han bracht Jordi in stelling om de verdiende 1-0 voorsprong te maken. Een grote tegenvaller voor Arkel was het afhaken van rechtsbuiten Dre. De hamstring blessure van vorige week speelde weer op. Twan werd voor de rust al ingebracht als Dre zijn vervanger.

In de rust werd besloten om Sem op zijn vertrouwde rechtsbuiten positie te laten spelen, zodat Twan rechts op het middenveld kwam te spelen. Tim verhuisde naar de linkerkant op het middenveld.

Lekvogels kwam na de rust sterk uit de startblokken. Gelijk moest Olaf aan de noodrem trekken. Arkel kwam goed weg, want een vertrek van Olaf voor tien minuten had wel op zijn plaats geweest. De vrije trap, net buiten de zestien, die volgde werd ruim over geschoten. Arkel oogde vlak na rust wat laconiek en ongeconcentreerd. Dit zal er uit moeten om dit seizoen het ultieme doel te bereiken.

In een rommelige tweede helft liepen de emoties wel eens te veel op aan beide kanten. Dit beïnvloede het spel, waardoor het vertoonde veldspel niet van een constant hoog niveau was. Arkel pakte de draad weer op en vond het ritme weer op tijd terug. Met de wind in de rug viel Arkel hartstochtelijk aan, maar verzuimde wedstrijd op slot te gooien.

Een klein kwartiertje voor tijd was het eindelijk raak. Jordi draaide zich net als vorige week vrij voor de goal en schoot de bal prachtig tegen de touwen. Een paar minuten later werden de Arkelse supporters getrakteerd op een prachtige aanval en goal. Een briljante voorzet van Sem werd met een hele mooie kopbal afgemaakt door Jordi.

Dit was gelijk het moment om een dubbele wissel toe te passen. Jari en Max werden ingebracht. Jordi en Tim werden bedankt voor hun inbreng en mochten het strijdveld verlaten. Een mooie bijkomstigheid is dat de betrouwbare defensie voor de tweede keer op rij de nul heeft gehouden.

Arkel kan zich nu gaan opmaken voor een rustperiode van twee weekenden. Op zaterdag 7 maart zal Arkel er weer moeten staan voor een uitwedstrijd tegen MVV’58 in Meteren. Het vizier zal dan weer op scherp moeten staan.