90'

2e klasse 05

7 maart 2020 12:30

Opstelling Arkel JO19-1

Meteren - Arkel JO19-1 beleefde zaterdag een heerlijke middag. De ploeg schudde MVV’58 snel van zich af en speelde een geweldige eerste helft. In een tijdsbestek van een kleine 25 minuten veegde Arkel de mannen uit Meteren van het veld.

Op Sportpark Achterveld mocht Arkel op het hoofdveld aantreden. Arkel startte, na 2 weken niet gevoetbald te hebben, geconcentreerd tegen het fysieke MVV’58. Met veel lef en bravoure speelde Arkel misschien wel hun beste 45 minuten van het seizoen. Ondanks dat er de afgelopen twee weken, door de slechte gesteldheid van het trainingsveld, maar  één keer getraind werd oogde Arkel fit.

Na 20 minuten was het raak en kwam Arkel op een verdiende voorsprong. Een afstandsschot van de opkomende en heel goed spelende Tijmen raakte de lat, waarna Jordi de bal in kon tikken. Arkel wilde snel de wedstrijd beslissen. Tim stuurde, de tot centrum spits omgeturnde, Jordi diep. Op randje 16 meter torpedeerde de verdediger van MVV’58 Jordi naar de grond. De goed leidende scheidsrechter zag er geen penalty in, maar gaf wel een terechte vrije trap. Jordi verzilverde zelf dit buitenkansje en Arkel stond halverwege de eerste helft met 2-0 voor.

Een flitsend Arkel verslapte geen moment. In hoog tempo en met veel positie wisselingen op het middenveld werd de tegenstander murf gespeeld. Opbouwend via Dennie kwam MVV ’58 er niet aan te pas. De volgende aanval was er één uit het boekje. Sem speelde Tijmen aan, die direct Han de diepte in stuurde.  Met een prachtige voorzet hoefde Jordi zijn voet er alleen nog maar tegenaan te zetten: 0-3.

Arkel vond het nog niet genoeg en wilde voor rust de wedstrijd beslissen. Het was deze keer Youri die Han wist te vinden. Met een goed geplaatst schot, schoot Han zelf de 0-4 binnen. Vlak voor rust lag ook de 0-5 nog achter de keeper van MVV’58. Een afgeslagen corner van Youri werd, op aangeven van Sem, nog ingekopt door Jordi.

Na rust mochten Dre, Jens en Olaf op de bank plaats nemen. Appie, Twan en Gwynn konden zich opmaken voor de tweede helft. Het werd een zeer matige tweede helft. Arkel nam automatisch wat gas terug, maar bleef de controle houden op de wedstrijd. Tomas moest zelfs nog een paar keer in actie komen en kon niet voorkomen dat MVV’58 toch nog twee keer scoorde. Jari werd ook nog gebracht, Tim mocht het veld verlaten. Bij 1-5 kregen zowel Jordi als zijn tegenstander nog geel en werd de wedstrijd, voor tien minuten, met twintig man voortgezet.

De ploeg kan zich nu vanaf maandag voorbereiden op de thuiswedstrijd van aankomende zaterdag tegen HSSC’61. Hopelijk kan er nu twee keer getraind worden. Arkel is ongenaakbaar, maar mag niet verslappen. Trainer Cees Poppelaars zal zijn manschappen scherp moeten houden. Met nog 7 wedstrijden te spelen is er iedere week een finale.