Datum

3 oktober 2020 8:30

Accommodatie

Onbekend

Na de monsterzege van vorige week stond er weer een wedstrijd op het programma tegen een opponent uit de onderste regionen van de competitie. Ditmaal uit bij Oranje Wit.

De maatregelen om het Covid virus te beteugelen waren aangescherpt gedurende afgelopen week, dus op deze regenachtige zaterdagochtend (vroeg) reden we slechts met 2 coaches en 3 ouders richting Dordrecht.

Daar werden de auto's vakkundig in de parkeervakken gezet, op het terrein wat bleek te behoren bij ODS. Geen probleem de 300 extra meters werden al wandelend afgelegd.

Tijdens de warming up gingen de hemelsluizen nog wat verder open. Menig ouder wilde misschien wel rijden, maar lekker thuis bij de verwarming, al wachtend op het scoreverloop in de whatsappgroep, was misschien niet eens zo vervelend (al zullen ze dat natuurlijk nooit zeggen :-))

Al snel werd duidelijk dat we de bovenliggende partij waren. Er werd gecombineerd, duels werden gewonnen, en het duurde ook niet lang voordat de 0-1 netjes door Timo werd binnen geschoten. Tot volle tevredenheid van de rijdende ouder Arean.

De score werd snel uitgebouwd naar 0-4 met doelpunten van Jari, Stijn en Sepp (zijn eerste dit seizoen).En toen kwam de klad er (een beetje) in. Waar we vorige week door bleven gaan en bovenal niet teveel uit de eigen positie liepen, was dat vandaag na een paar goals anders. Oranje Wit kon de 1-4 maken nadat achterin niet werd ingegrepen. En dat was niet nodig en eigenlijk wordt de keeper in de steek gelaten (een wedstrijd de nul halen is altijd heilig voor Pim)

Gelukkig bracht de tegenstander ons na een tijdje weer in het zadel middels een eigen doelpunt. En wat voor een. Met recht een eigen doelpunt.

Daarna ging het weer snel. Tygo en Sophie veroverde de ballen en sloten aan bij het middenveld en in no-time stond de ruststand 1-10 (goals van Stijn (4x) en Jari) op de borden.

In de rust nogmaals aangekaart om niet voor eigen succes te gaan maar de combinaties van de eerste 8 en de laatste 9 minuten van de eerste helft te continueren.

Het derde kwart, oftewel het kwart na de rust, was er een om snel te vergeten (of misschien juist niet). Vele aanvallen zonder combinatie-spel, vrijlopen werd gezien als met zijn allen bij het vijandelijke doel staan, ballen werden zomaar weggeroeid en het meest in het oogspringende, bijna iedereen ging voor eigen succes. Het gevolg..... de tegenstander maakte 2-10 en had zelfs kansen op 3-10.  Uiteraard kwam de overwinning niet in gevaar, maar het veldspel ging naar een zeer bedenkelijk niveau. Toen na een 10-tal minuten Rob de 11e goal voor ASV in de touwen schoot, leek het kwartje gevallen. Zo snel mogelijk de bal veroveren en combineren. Hierdoor kwam vanzelf iedereen in scoringspositie. Luke zelfs een keer of drie, maar alle verdienstelijk pogingen werden gepareerd door de keeper. Het scorebord werd weer tot het uiterste gedwongen. Bij vijftien kwam er een einde aan de administratie via de app groep naar het thuisfront, waar naast de andere twee filmpjes ook het laatste doelpunt werd gedeeld. Een doelpunt zoals we het graag zien. Techniek, combineren en zelfs in scoringspositie oog hebebn voor iemand die er beter voor staat. Eindstation was Demian.

De volgende wedstrijd van de JO12-1 is pas op zaterdag 31 oktober; aanvang 08.30 bij VVGZ JO12-1. Tenminste als Nederland niet in lockdown hoeft. Voor die tijd proberen we nog wel een oefenwedstrijd tegen een 1e klasser te regelen, het niveau waar we in de volgende competitie (startend in November) waarschijnlijk zullen acteren

Met sportieve groet,

Andries van Duyvendijk

PS 1: Regen plus gras op kleigrond betekent vieze shirts. Het was weer een uitdaging voor alle wasvrouwen (of waren er ook mannen bij dit keer) om de shirts schoon te krijgen. De eerste inzending is al binnen. U kunt uw inzending indienen voor dinsdag a.s. 20.28 uur.

PS 2:

Het antwoord op de vraag van vorige week van wie toch die benen waren, bleek kenenlijk een makkie(?!). Inderdaad de benen waren van Susanne Serelli. Hondervierentwintig goede inzendingen zijn ontvangen. De notaris zal volgende week de winnaar bekend maken. Wat de prijs (iets met Susanne) gaat worden ook trouwens.

PS 3:

Sinterklaas en Kerst staat weer voor de deur en dat laat de JO12-1 niet aan zich voorbij gaan. Er moet namelijk geld verdiend worden om de reis naar FC Barcelona (na alle lockdowns uiteraard) te bekostigen. In de betere speelgoedwinkels is m.i.v. as maandag het JO12-1 memory spel te koop. Wie wil dat nou (niet) hebben....

Er wordt nog nagedacht om andere spellen op de markt te brengen.