36'
37'

4e klasse 08

26 september 2020 9:45

Kwart voor tien op het sportpark in Asperen, de wedstrijd staat op het punt van beginnen.

Laatste instructies worden gegeven, iedereen is er klaar voor.

Arkel mag aftrappen, Jelle tikt de bal naar Jim en gelijk omspeelt Jim 2 tegenstanders en ramt hij de bal tegen de touwen. Wat een begin! Asperen trapt af om vervolgens de bal aan Robin te verspelen die na een mooie actie langs de lijn gevolgd door een prachtige voorzet  op Jim, vanaf 5 meter schiet Jim onberispelijk de tweede kans binnen 1 minuut in de linker bovenhoek.

Asperen is nu ook wakker en er volgt een periode met een paar kleine kansen over en weer.

In de 7de minuut is het echter alweer raak een voorzet van Robin over Jim heen beland zo in de voeten van Lucas, Hij kapt zijn man uit met een actie die ze deze week op de training geleerd hebben (bedankt daarvoor Xander) en schiet vervolgens heerlijk de 0-3 binnen. Nog half juichend krijgen we opeens een tegendoelpunt…. 1-3 wat gebeurd hier nou zeg! De Jongens zijn even de kluts kwijt maar gelukkig houdt Levi ons een paar keer op de been met mooie reddingen en krijgen we zelf ook nog een paar opgelegde kansen maar helaas het vizier staat bij de jongens even niet op scherp.

In de 16de minuut is daar dan eindelijk weer een doelpunt. Lucas legt de bal rond de middenlijn keurig af op Jelle die vervolgens een kanonskogel afvuurt. Waarvoor hij na de wedstrijd door de trainer van Asperen nog over aangesproken werd. Dat mocht ie niet meer doen want dan maakte hij de keeper bang….Ik zeg Jelle volgende keer weer hoor!!

Enkele minuten later, Jim passeert zijn man geeft af op Robin die vervolgens met een mooie actie de 1-5 scoort. Vanaf de aftrap veroverd Jim de bal passt naar Lucas die nog 3 man voorbij moet en met een puntertje is het raak de 1-6.

Na een heerlijke beker limonade word Levi veldspeler en Robin keeper. Dit zorgt even voor wat verwarring en iedereen heeft wat moeite om zijn plekje te vinden. Hierdoor scoort Asperen de 2-6. Maar geen probleem de jongens lossen het goed op in het veld en er worden wat afspraken gemaakt wie waar moet staan, (Complimenten voor het team dat ze dit zelf gedaan hebben!) waarna we al snel weer verder gaan met doelpunten maken. Het gaat hard 2-7, 2-8 en 2-9 komen van de voet van Jim. Lucas, Deyeno en wederom Lucas geven de assists.

De 2-10 was geweldig, Lucas ging er als een speer vandoor wilde op doel schieten maar raakte de bal niet lekker waardoor het een voorzet werd. Levi die heel goed was meegelopen was er als de kippen bij en tikte de bal met zijn hak langs de keeper! Het eerste doelpunt van Levi werd uitbundig gevierd!! Nog helemaal trots en blij veroverd Levi gelijk vanaf de aftrap de bal en passt hij naar Deyeno die vervolgens verwoestend uithaalt de verdediger en de keeper van Asperen willen beide de bal  uit het doel houden maar komen in botsing. 2-11.

Een minuutje later volgt een corner die word genomen door Lucas. (In de rust had ik de jongens verteld dat ze de corners hoog voor het doel moesten schieten omdat Jelle een geweldige kopper is)En zo gebeurde het, Jelle kopt de bal geweldig de 2-12 binnen! Gelijk hierna volgt de 3-12 door wat onoplettendheid. Maar niet getreurd we hebben nog een minuutje! Robin die inmiddels 2 mooie reddingen had verricht, schiet de bal hard uit in de voeten van Jim, die als een wonder (vast dubbelzijdig tape op zijn linkerschoen) de bal controleert 2 man uitspeelt en de 3-13 einstand op het scorebord zet.

Wederom een prachtige vertoning van het JO9-1 team! Op naar de volgende wedstrijd, welke uit bij VVAC zal plaatsvinden. ( de wedstrijd ASV JO9-1 tegen ASV JO9-2 is na overleg afgelast. Er word gekeken om deze zaterdag op een andere manier in te vullen hierover horen jullie spoedig meer.)