Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Na de persconferentie van afgelopen vrijdag, waarin werd medegedeeld dat er voorlopig niet getraind kon gaan worden, waren de jongens van de JO10-2 blij dat ze in ieder geval de wedstrijd tegen de JO10 van MVV’58 konden gaan spelen. Milan zat in thuisquarantaine met zijn vader Maurice, tevens ook leider van de JO10-2. Daardoor werd er zonder wissels gestart tegen een ploeg die fysiek sterk voor de dag kwam. Er liepen een aantal jongens tussen die wel raad wisten met een bal. Dat kon dus wel eens een zware ochtend gaan worden.

Luuk begon zoals altijd op het doel. Doordat Milan ontbrak moest Dylan vandaag het vuile werk opknappen in de verdediging. Dat ging hij samen doen met Just en Bodie. Voorin speelden Michiel en Jasper. De wedstrijd startte en duidelijk was dat het inderdaad een lastige wedstrijd zou gaan worden. Dylan, Bodie en Just speelden voortreffelijk achterin en gaven in het begin weinig weg. Voorin kregen Michiel en Jasper wat kleine kansjes, maar de gelijke stand bleef op het bord staan.

Hoewel de Arkelse jongens knap stand hielden, wist MVV’58 toch flink druk uit te oefenen, hetgeen resulteerde in een aantal mooie kansen voor de tegenstander. Uit die kansen wist MVV’58 in korte tijd drie doelpunten te maken, waardoor Arkel voor het eerst in lange tijd tegen een flinke achterstand moest aankijken. Bijzonder was dat de jongens zich niet uit het veld lieten slaan, maar volop de strijd aan bleven gaan. Niet alleen strijd, maar er werd bij vlagen ook zeer goed gevoetbald.

Daardoor bleef de achterstand tot de rust beperkt bij die 0-3 en konden de jongens even uitrusten en limonade drinken in de kleedkamer. Leider Patrick gaf aan waar het die eerste helft, met name in verdedigend opzicht, mis ging en wat er moest gebeuren om de achterstand in de tweede helft om te buigen. Maar bovenal werd aangegeven dat er als team prima werd gevoetbald en gewerkt.

De tweede helft was nog maar net begonnen en Arkel kwam terug in de wedstrijd. Michiel gaf een pracht van een pass, die knap werd binnen gewerkt door Dylan. Even later scoorde Arkel zelfs nog een keer, nadat de keeper van MVV’58 een prachtige aanval via Bodie en Jasper nog wel kon onderscheppen, maar niet kon voorkomen dat Dylan de rebound binnen tikte. De jongens van Arkel toonden karakter en knokten zichzelf helemaal terug in de wedstrijd.

Maar helaas werd Arkel te overmoedig en werden er flinke ruimtes weggegeven, waar MVV’58 handig gebruik van maakte en scoorde. Het verschil was weer twee doelpunten. Arkel gaf niet op en bleef knokken. Een afstandsschot van Dylan werd ongelukkig tot een doelpunt verwerkt door de keeper van MVV’58, die verder uitstekend keepte. De stand was nu weer 3-4. MVV’58 wilde de wedstrijd definitief in het slot gooien, maar keeper Luuk wist dat met een aantal prachtige en katachtige reddingen te voorkomen. Maar helaas viel daar dan toch het vijfde doelpunt nadat de bal ongelukkig in de kluts voor de voeten van de tegenstander viel.

Arkel bleef vechten en kwam weer dichterbij, nadat Michiel na knap voorbereidend werk van Jasper kon binnen schieten. De gelijke stand werd zelfs bereikt door wederom een goal van Michiel, die zich vechtend, voetballend en beukend door de verdediging wist te wurmen en zodoende kon afronden. Zou Arkel deze wedstrijd dan zelfs nog weten te winnen? Het zou, gezien de inzet en het spelbeeld van de tweede helft wel terecht zijn geweest!

Maar helaas kreeg MVV’58 in de slotminuten nog een vrije trap, die door één van de grotere knapen binnen de gelederen van MVV’58 hard werd binnengeschoten. Onhoudbaar voor Luuk. Scheidsrechter Henny maakte kort daarop een einde aan de wedstrijd. Een zeldzaam verlies voor de JO10-2, maar daar had verder niemand het over. Er kon met grote tevredenheid worden teruggekeken op deze pot, want er werd goed gevoetbald en hard gewerkt! Complimenten!!